17.10.2010. / 19:48

Autor: Totalsport

Blanki Vlašić i Sandri Perković dodijeljene nagrade Europske atletske federacije

Moja motivacija je kao i prvog dana i sretna sam zbog toga. Ne znam gdje su mi granice. I ja sama ih želim otkriti - rekla je Blanka

Blanka je proglašena najboljom atletičarkom starog kontinentaBlanka je proglašena najboljom atletičarkom starog kontinentaBeogradski Expo centar bio je u subotu navečer domaćin hrvatsko-francuske atletske svečanosti. Dodjeljene su nagrade najboljim europskim atletičarima, a zvijezde su bile i dvije Hrvatice.

Blanka Vlašić primila je priznanje Europske atletske federacije (EA) za najbolju atletičarku Starog kontinenta u 2010. godini. Svjetska i europska prvakinja tek je treća atletičarka koja je drugi put proglašena najboljom na kontinentu, prvi joj je put to uspjelo prije tri godine, a prije nje su dvostruke dobitnice bile švedska sedmobojka Carolina Klüft i ruska motkašica Jelena Isinbajeva.

Blanka ove godine nije ni imala pravu konkurenciju u visu. Svjetski dvoranski naslov u Dohi, europsko zlato u Barceloni, pobjede na svih sedam mitinga Dijamantne lige i najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu (2.05 m) bili su i više nego dovoljni argumenti za Blankinu nagradu.

- Moja motivacija je kao i prvog dana i sretna sam zbog toga. Ne znam gdje su mi granice. I ja sama ih želim otkriti - rekla je Blanka nakon primanja priznanja.

- Ova nagrada je ludilo. Skok u vis je europska disciplina i to je za mene veliko priznanje. To znači da u kontinuitetu radim dobro. Nadam se da ću jednog dana moći reći da sam imala 15 godina uspješne karijere - istaknula je hrvatska rekorderka, dodavši kako se dobro zabavila u glavnom srpskom gradu.

- Sretna sam što sam na opušteniji način mogla upoznati Beograd. Na odmoru sam do ponedjeljka, a došla sam s prijateljicom što smo odavno planirale. Grad me oduševio, ljudi su ljubazni, normalni i lijepo se odnose prema meni.

Hrvatski je dio večeri upotpunila Sandra Perković (20), europska prvakinja u bacanju diska i drugoplasirana u Dijamantnoj ligi, koja je primila nagradu za najbolju mladu atletičarku kontinenta.

U muškoj su konkurenciji vladali Francuzi. Najbolji europski atletičar je Christophe Lemaitre, osvajač zlatnih medalja na 100, 200 i 4x100 metara na EP-u u Barceloni i prvi bijelac koji je istrčao "stotku" ispod deset sekundi (9.97).

Njegov sunarodnjak Teddy Tamgho najbolji je mladi atletičar zahvaljujući svjetskom dvoranskom rekordu u troskoku (17.90) i proboju na treće mjesto svih vremena na otvorenom (17.98).

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika