17.10.2010. / 20:04

Autor: Hina

Lesar: Vlada nema ovlasti pitanje Ljubljanske banke pretvoriti u sukcesijsko pitanje

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar ustvrdio je u današnjem priopćenju da bez suglasnosti Hrvatskog sabora predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor ni Vlada RH nemaju ovlasti dug Ljubljanske banke hrvatskim građanima pretvoriti u sukcesijsko pitanje.

Dragutin LesarDragutin LesarPredsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar ustvrdio je u današnjem priopćenju da bez suglasnosti Hrvatskog sabora predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor ni Vlada RH nemaju ovlasti dug Ljubljanske banke hrvatskim građanima pretvoriti u sukcesijsko pitanje.

Ta stranka time je reagirala na odluku hrvatske Vlade sa sjednice od 14. listopada, da će Hrvatska formalno Banci za međunarodna poravnanja (BIS) u Baselu iskazati spremnost za nastavak pregovora o pitanju devizne štednje hrvatskih građana u Ljubljanskoj banci, u skladu s aneksom C Ugovora o sukcesiji.

Lesar zaključuje kako Slovenija, "nakon 19 godina negiranja duga prema hrvatskim štedišima, nije pristala vratiti dug" već je "vrući krumpir prebacila na drugi još neizvjesniji teren".

Lesar u priopćenju, uz ostalo, tvrdi i kako "nitko nije odgovorio kolika su međusobna potraživanja bivših jugoslavenskih članica" i da "sukcesijski proces može potrajati godinama".

Od premijerke Kosor Hrvatski laburisti traže da "Saboru i javnosti pojasni sve pojedinosti - tko i kada će dati novac za dug štediša (Ljubljanske banke)".

Vlada RH je na sjednici 14. listopada ovlastila ministra financija Ivana Šuker da BIS-u u Baselu iskaže spremnost Hrvatske za nastavak pregovora u skladu sa člankom 7. aneksa C Ugovora o pitanjima sukcesije. To je na tragu dogovora sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom sa sastanka 31. srpnja u Bohinju, rekla je na sjednici premijerka Kosor, podsjećajući kako je tada rečeno da dogovori dviju država ne ograničavaju prava pojedinaca. Dodala je kako je to stajalište sa sastanka u Sloveniji usuglašeno s guvernerom Hrvatske narodne banke Željkom Rohatinskim te da je HNB suglasna s odlukom Vlade.

Vezane vijesti

Pad podrške SDP-u

Pad podrške SDP-u

Redovito mjesečno istraživanje političkih preferencija u Hrvatskoj agencije Promocije plus pokazalo je kako je nastavljen pad podrške SDP-u, dok je s… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 17.10.10. 21:00

Što je slijedeće na redu,rasprodaja naših kuća,živote i zdravlje,posao uzimaju svima tko im dopusti.baš me zanima kojim će se oružjem Lesar suprostaviti da do potpisivanja sukcesije ne dođe.


registracija
6/10/09

pfefer, 17.10.10. 21:24

pravi se oglasio i još lamburist


registracija
8/8/09

tovar62, 18.10.10. 10:10

Tebi bi bi trebalo oduzeti pravo govora u Saboru,jer upoce nemozes na nista utjecati samo oduzimas vrjeme drugima,,,


registracija
30/6/10

petrus7, 18.10.10. 10:34

Čmarko i tovare jedite govna, barem je normalan i bori se za narod a ne krade od naroda kao ovi vaši KRADEZE manijaci.


registracija
11/1/10

fluid, 18.10.10. 11:11

Vlada IMA PRAVO NA SVE poteze.Makar bili glupi kao noć.Mandat za to im daje kritična potplaćena masa građana-birača.Žao mi je Lesar,kao i tebi ali to je naša žalosna stvarnost.Za "Judine škude "prodaje se i rođeno dijete.Tj djetetova budućnost kao dugovječnog dužnika.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika