17.10.2010. / 21:29

Autor: Ana Smrečki, Hina

Jandroković poručio Lesaru: Štedišama Ljubljanske banke mora biti vraćen dug

U ministarstvu stoga zaključuju da konačni rezultat mora biti povrat duga hrvatskim štedišama Ljubljanske banke

Ministar Jandroković odmah je reagirao na priopćenje zastupnika LesaraMinistar Jandroković odmah je reagirao na priopćenje zastupnika LesaraNakon što je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar ustvrdio da bez suglasnosti Sabora premijerka Kosor nema ovlasti dug Ljubljanske banke pretvoriti u sukcesijsko pitanje, reagiralo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. U priopćenju koje su poslali medijima stoji da je vladin zaključak o nastavku pregovora pred Međunarodnom bankom za poravnanja u Baselu u skladu sa člankom 7. aneksa C Ugovora o sukcesiji.

U resoru ministra Gordana Jandrokovića podsjećaju da taj ugovor potpisan 2001. godine u Beču, te da ga je Sabor ratificirao 2004. godine. Istodobno, u MVPEI-u ističu da se dogovorom između država ne ograničavaju prava pojedinaca, što su potvrdili i naša premijerka Kosor, te njezin slovenski kolega Borut Pahor 31. svibnja ove godine u Bohinju. Također podsjećaju da je doneseni zaključak Vlade u potpunosti usuglašen s HNB-om.

U ministarstvu stoga zaključuju da konačni rezultat mora biti povrat duga hrvatskim štedišama Ljubljanske banke. Dragitin Lesar u svom je priopćenju pak zaključio da je Slovenija, nakon 19 godina negiranja duga naših štediša, vrući krumpir prebacila na drugi još neizvjesniji teren. Od premijerke Kosor traži da javnosti odgovori na konkretna pitanja - tko i kada će dati novac za dug štediša Ljubljanske banke.

Vezane vijesti

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

U središnjici HDZ-a jutros je započela sjednica Predsjedništva te stranke, a kako je novinarima izjavio uoči sjednice član Predsjedništva Gordan… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 17.10.10. 21:53

Onaj koji od ove dvojice manje laže,pobijedit će na izborima.


registracija
29/11/09

Ivis, 17.10.10. 22:16

Jandrok... laze, uostalom nije jedini. Njegovi su taki. Sto mozemo? Iz kojega fonda i kada? Njih treba za jajasca obijesiti.


registracija
5/3/10

starimudrac, 18.10.10. 07:15

možda je dug već vračen, ali državi, to jest HDZu. uostalom, iza 2.svj.rata, njemačka je račun za pljačku i štetu namirila jugoslaviji, druga je stvar kaj narod od toga nije imao ništa.


registracija
30/6/10

petrus7, 18.10.10. 10:35

starimudrac možda si i u pravu. Možda je ta lova sjela davno ali je francek to sebi uzeo i KRADEZEu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika