18.10.2010. / 08:40

Autor: Nacional.hr

Nezadovoljstvo komercijalnih medija: Država u pet godina HRT-u dala 6 milijardi kuna

HRT godišnje ubire 1,2 milijarde kuna od RTV pretplate, dok je, usporedbe radi, vrijednost oglašivačkog tržišta prošle godine iznosila oko milijardu kuna, piše Večernji list

Koordinacija komercijalnih medija adresirala je na sve saborske zastupnike zahtjeve u vezi s izmjenama koje bi trebao sadržavati Zakon o HRT-u, a čije će drugo čitanje uskoro biti na dnevnom redu saborske sjednice. Komercijalni mediji ponavljaju kako država favorizira javne nakladnike, ponajprije HRT, na štetu komercijalnih medija, te kako pretplatom HRT utječe na oglasni prostor na tržištu, pa stoga i traže postupno ukidanje komercijalnog oglašavanja na HTV-u u tzv. prime timeu, odnosno od 18 do 22 sata, piše Večernji list.

Pretplatom HRT utječe na formiranje cijene oglasnog prostora, a komercijalne medije zabrinjava i činjenica da je u posljednjih pet godina država sa 6,3 milijardi kuna potpomogla medije u vlastitom portfelju, od čega je 97 posto novca završilo na Prisavlju.

HRT godišnje ubire 1,2 milijarde kuna od RTV pretplate, dok je, usporedbe radi, vrijednost oglašivačkog tržišta prošle godine iznosila oko milijardu kuna, piše Večernji list.

Zbog svega toga komercijalni mediji traže da se HRT-u postepeno ukine pravo na oglašavanje u tzv. prime-timeu od 18 - 22 sata.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 18.10.10. 10:57

Bajić nema nikakav dokaz da je HRT korumpirana kuća od strane vladajućih.!?Naravno.Nelojalna utakmica sa državnim benificijama pojedinaca i popjedinih kuća od osamostaljenja za DORH nije kriminal.Pa kako nije kada je sve tako jasno kao dan.?Došlo je novo vrijeme za državu Hrvatsku ali stare komunističke navike kontrole medija i uzurpacije,ostale .Druge prozivaju da su "crveni"šta god to značilo no,oni sami su uzurpatori i diktatori.A to je ponovo novac nas građana koji nismo na strani HDZ-a i njihove politike ali plaćamo svejedno.Pretplata plus donacije od 6 milijardi iz proračuna.Pljačka Bajiću pljačka !Nevidiš li,mijenjaj naočale ili još bolje odlazi.Od drveta šumu nevidiš.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika