18.10.2010. / 10:42

Autor: Hina

Šporer se nije pojavio: Odgođeno suđenje Zagorcu u slučaju obnove vikendice

Nastavak suđenja Vladimiru Zagorcu, koji je danas na zagrebačkom Županijskom sudu trebao početi iznositi svoju obranu u slučaju nezakonite obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera, odgođeno je zbog nedolaska na sud četvrtooptuženog Šporera.

Vladimir ZagorecVladimir ZagorecNastavak suđenja Vladimiru Zagorcu, koji je danas na zagrebačkom Županijskom sudu trebao početi iznositi svoju obranu u slučaju nezakonite obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera, odgođeno je zbog nedolaska na sud četvrtooptuženog Šporera.

Šporer je svoj izostanak opravdao liječničkom dokumentacijom u kojoj je navedeno da mu je liječnik 14. listopada odredio mirovanje od osam do deset dana.

Sutkinja Rajka Tomerlin Almer raspravu je odgodila za 11. studenoga i odredila medicinsko vještačenje radi provjere navoda optuženika na okolnost je li sposoban sudjelovati na suđenju.

Zagorec, koji izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe dragulja iz Ministarstva obrane, od početka suđenja tvrdi da nije kriv niti po jednoj točki optužnice u postupku čije je ponovno pokretanje sam zatražio nakon što ga je Austrija izručila zbog 'slučaja dragulji'.

Tužiteljstvo tvrdi da je Šporerova vikendica uređena novcem Ministarstva obrane iz fonda za štete koje su počinile postrojbe HV-a, iako su kuću u ratnim akcijama uništile postrojbe tzv. SAO krajine i JNA.

U nastavku suđenja nakon Zagorca obranu bi trebali iznijeti i ostali optuženici - Šporer, umirovljeni general Matko Kakarigi, njegov bivši pomoćnik u Upravi za graditeljstvo MORH-a Juraj Vojković te bivši pomoćnik direktora splitskog ACI-ja Leo Kuret. I oni su ranije kazali da se ne osjećaju krivima.

Istraga o obnovi Šporerove vikendice u Novigradu blizu Zadra pokrenuta je prije deset godina.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika