18.10.2010. / 12:31

Autor: Hina

Wal-Mart i Gap namjeravaju pokrenuti internetsku prodaju u Kini

Gap je objavio da ove godine planira otvoriti prve četiri trgovine u Pekingu i Šangaju a sljedećeg mjeseca pokrenut će za potrebe prodaje i internetsku stranicu

Wal-Mart planira pokrenuti internetsku prodaju u KiniWal-Mart planira pokrenuti internetsku prodaju u KiniNajveći svjetski maloprodajni lanac Wal-Mart i američki proizvođač odjeće Gap odlučili su pokrenuti internetsku prodaju u Kini kako bi iskoristiti priliku koju pruža to brzorastuće tržište elektroničke trgovine, izvijestio je u ponedjeljak Financial Times.

Wal-Mart će koristiti vlastite internetske platforme za promoviranje prodaje u desetak trgovina Sam's Club koje je otvorio u Kini, izvijestio je londonski poslovni dnevnik.

Sam's Club je lanac trgovina u vlasništvu Wal-Marta.

Eduardo Castro-Wright, direktor Wal-Marta za internetsku prodaju, izrazio je na sastanku s ulagačima početkom mjeseca "uzbuđenje zbog velikih mogućnosti" koje pruža internetska prodaja na kineskom tržištu, stoji u priopćenju.

Gap je objavio da ove godine planira otvoriti prve četiri trgovine u Pekingu i Šangaju a sljedećeg mjeseca pokrenut će za potrebe prodaje i internetsku stranicu, piše FT u izvješću.

Prihodi od maloprodaje putem interneta prošle su godine u Kini više nego udvostručeni, na 39 milijardi dolara, citira londonski dnevnik podatke pekinške tvrtke za istraživanje iResearch.

U Wal-Martu očekuju da će Kina u sljedećih pet godina prestići Japan i Britaniju i postati drugo po veličini tržište elektroničke trgovine u svijetu, nakon Sjedinjenih Država. Predviđaju da će u tom razdoblju prihodi na kineskom tržištu dosegnuti 230 milijardi dolara, u usporedbi s prognoziranih 490 milijardi dolara u SAD-u.

Vezane vijesti

'Srežite plaće managerima u javnim tvrtkama i dajte novac nezaposlenima'

'Srežite plaće managerima u javnim tvrtkama i dajte novac nezaposlenima'

Radnice propale tekstilne tvornice Kamensko, Demokratska stranka žena i Sindikat nezaposlenih Hrvatske uputili su danas otvoreno pismo Vladi i Saboru… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika