18.10.2010. / 12:42

Autor: Hina

INA: Smanjen broj izvršnih direktora, odlazi Laszlo Bartha

Krajem listopada s pozicije izvršnog direktora za trgovinu odlazi László Bartha kojeg će na tom mjestu naslijediti sadašnji izvršni direktor za korporativne servise Darko Markotić

Ina je smanjila broj izvršnih direktora sa sedam na šestIna je smanjila broj izvršnih direktora sa sedam na šestINA je danas putem Zagrebačke burze izvijestila da je došlo do promjena nekih pozicija izvršnih direktora, broj izvršnih direktora smanjen je sa sedam na šest, a krajem listopada s pozicije izvršnog direktora za trgovinu odlazi László Bartha kojeg će na tom mjestu naslijediti sadašnji izvršni direktor za korporativne servise Darko Markotić.

U priopćenju Ine se navodi da je Uprava Ine na sjednici održanoj 13. listopada donijela odluku o promjenama unutar društva vezano uz pozicije izvršnih direktora te njihov broj koji se smanjuje sa sedam na šest.

Sa 31. listopada László Bartha odlazi s dužnosti izvršnog direktora za trgovinu na malo te će nastaviti karijeru nadzirući poslovanje u Bosni i Hercegovini gdje će biti direktor društva Holdina i predsjednik Nadzornog odbora Energopetrola, kao predstavnik INA-MOL konzorcija, ističe se u priopćenju.

Na mjestu izvršnog direktora za trgovinu od 1. studenoga bit će Darko Markotić koji je istovremeno razriješen dužnosti izvršnog direktora za korporativne servise.

Iz Ine ističu i kako u sadašnjem sastavu prestaje djelovati poslovna funkcija korporativnih servisa, a korporativni centar mijenja naziv u korporativni servisi. Izvršnim direktorom za korporativne servise imenovan je Berislav Gašo od 1. studenoga, a Gašo je sa 31. listopada razriješen dužnosti izvršnog direktora za korporativni centar.

Kod ostalih funkcija izvršnih direktora, kako se navodi, nema promjena - Bojan Milković zadržava dužnost izvršnog direktora za istraživanje i proizvodnju nafte i plina te dužnost glavnog izvršnog direktora Ine, na istim dužnostima ostaju i izvršni direktor za korporativne procese Tomislav Thür, izvršni direktor za financije András Huszár i izvršni direktor za rafinerije i marketing Peter Chmurčiak.

"Promjene su u funkciji veće poslovne usredotočenosti na modernizaciju i revitalizaciju Inine maloprodajne mreže", zaključuje se u priopćenju Ine objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Inače, funkcije izvršnih direktora u upravljačku strukturu Ine uvedene su u lipnju 2009. godine kada je, osim Uprave Ine koja je odgovorna za cjelokupno poslovanje kompanije, uveden i odbor izvršnih direktora koji operativno upravlja Inom i ima potpunu upravljačku odgovornost nad operativnim poslovanjem kompanije.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika