18.10.2010. / 13:08

Autor: Hina

Dioki: U rad pušteno postrojenje za VCM u Omišlju

Većina proizvodnog kapaciteta od 200 tisuća tona biti prerađena u tvornicama PVC-a talijanske tvrtke Vinyls Italia o čemu je ugovor pred potpisivanjem

Zdenko BeloševićZdenko BeloševićPostrojenje za proizvodnju vinilklorid monomera (VCM) u Dina-Petrokemiji u Omišlju na otoku Krku započelo je s proizvodnjom VCM-a, nakon što je početkom rujna pušteno u probni rad, priopćeno je danas iz Diokija.

Postignuti su parametri proizvodnje i kvalitete proizvoda u skladu sa specifikacijama za komercijalne namjene tako da se početak komercijalne prodaje očekuje u naredna dva tjedna, kaže se u priopćenju.

Iz Diokija podsjećaju da je riječ o drugoj velikoj investiciji u Dina-Petrokemiji, nakon obnove i modernizacije pogona za proizvodnju polietilena koja ulazi u puni komercijalni pogon u razmaku od godinu dana.

U obnovu postrojenja za proizvodnju VCM-a u Omišlju, zajedno s pomoćnim postrojenjima, uloženo je oko 35 milijuna eura, ističu iz Diokija.

Na postrojenju je izravno zaposleno 75 radnika, uz prateće službe i kooperante.

Većina proizvodnog kapaciteta od 200 tisuća tona biti prerađena u tvornicama PVC-a talijanske tvrtke Vinyls Italia o čemu je ugovor pred potpisivanjem, kaže se u priopćenju.

Iako suradnja u proizvodnji PVC-a s tvrtkom iz Italije putem dorade i dalje predstavlja primaran cilj, postoji namjera prijave na međunarodni natječaj za kupnju tvornica Vinyls Italia, ističu iz Diokija.

Ugovorom s tvrtkom Vinyls Italia Dioki Grupa će zatvoriti kompletan vinilni lanac na području Mediterana. Time će se cjelokupna proizvodnja, od osnovne sirovine do finalnog proizvoda, objediniti na jednom području, što se smatra velikim iskorakom u suradnji s talijanskom petrokemijskom industrijom, navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Prosvjed radnika Diokija

Prosvjed radnika Diokija

Stožer za obranu Diokija u Zagrebu organizira prosvjed radnika te tvrtke "budući da rješenje problema za radnike Diokija nije pronađeno do kraja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika