18.10.2010. / 14:02

Autor: Hina

Dovršen dokazni postupak na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića

Nakon što se sudu obrati svih šest optuženika obrana i USKOK biti će pozvani da iznesu svoje završne govore

Foto: ArhivaFoto: ArhivaIspitivanjem dvojice posljednjih svjedoka danas je na zagrebačkom Županijskom sudu dovršen dokazni postupak na suđenju šestorici optuženih za ubojstvo Ive Pukanića, nakon čega su optuženici pozvani da se posljednji put obrate sudu.

Prvooptuženi Robert Matanić ponovio je da nije kriv i da ostaje pri svemu što je do sada kazao na suđenju. Potom je pristao ogovarati na pitanja, ali samo predsjednice sudskog vijeća Ivane Kršul, a ne i obrane ili USKOK-a.

Nakon što se sudu obrati svih šest optuženika obrana i USKOK biti će pozvani da iznesu svoje završne govore.

Posljednji svjedok, policajac Boris Novak kazao je da nema saznanja je li trećeoptuženi Amir Mafalani svom poznaniku u policiji Nenadu Šipušiću najavio atentat na Pukanića, kako je Mafalani kazao u svojoj obrani.

No, njegov ranije ispitani kolega Domagoj Anić, koji je kao šef krvnih delikata radio na ubojstvu Ivane Hodak, tvrdi kako je od Mafalanija čuo da je Šipušiću prije atentata kazao da će nešto dogoditi u Zagrebu, ali bez ikakvih detalja.

No, otkrio je da je Mafalani još 2005. dolazio u USKOK svjedočiti o zločinima za koje je Robert Matanić bio optužen u Bugarskoj, kako bi Hrvatska zatražila njegovo izručenje nakon što je uhićen u Srbiji.

Na tužiteljevo pitanje je li Mafalani spominjao ubojstvo Hrvoja Petrača i njegovih sinova, Anić je kazao da je bilo govora da je Matanić zaprimio narudžbu za neku likvidaciju, ali da ni "to nije bilo definirano".

"Navodno je htio angažirati i Mafalanija, a bilo je spomena Petrača i Turaka", kazao je Anić.

Priču da je osim Pukanića grupa optuženih planirala i ubojstvo Hrvoja Petrača te njegova sina na sudu je iznio krunski svjedok Tomislav Marjanović, nakon čega je USKOK to uvrstio i u optužnicu.

Suprotno Mafalanijevoj obrani Anić je pred sudom kazao da Mafalaniju nikada nije rekao da bi Pukanić bio živ da je umjesto Šipušiću svoje sumnje o pripremi atentata ispričao njemu.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika