18.10.2010. / 16:20

Autor: Nacional.hr

Užitak je, al' boli brate: Dvije trećine Hrvatica probale analni seks

No, s druge strane, većina tih istih žena, odnosno parova koji prakticiraju analni seks nisu dovoljno informirani o toj vrsti odnosa i kod takvih bol nije iznenađujuća pojava. Naime, čak 52 posto žena od 2002, koliko ih je sudjelovalo u ovoj anketi, pri prvom analnom seksu nisu koristile lubrikant

Da su čak dvije trećine Hrvatica u dobi od 18 do 30 godina, probale analni seks, a 62 posto ih je nakon prvog iskustva nastavilo prakticirati ovu seksualnu tehniku, rezultati su velikog istraživanja koje su proveli proveli prof. Aleksandar Štulhofer, predstojnik Katedre za seksologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta, i Dea Ajduković, psihologinja iz bolnice Merkur.

No, s druge strane, većina tih istih žena, odnosno parova koji prakticiraju analni seks nisu dovoljno informirani o toj vrsti odnosa i kod takvih bol nije iznenađujuća pojava. Naime, čak 52 posto žena od 2002, koliko ih je sudjelovalo u ovoj anketi, pri prvom analnom seksu nisu koristile lubrikant.

'Pretpostavljam da je u ovom istraživanju sudjelovao natprosječan broj žena s ovakvim iskustvom, a popularnost analnog seksa među heteroseksualnim parovima raste svugdje u svijetu', objašnjava prof. Aleksandar Štulhofer i dodaje kako se u erotskim filmovima ovakva vrsta odnosa prikazuje kao ništa neuobičajeno, međutim ovo istraživanje je pokazalo da parovi o analnom seksu ne znaju dovoljno i kod takvih bol nije iznenađujuća pojava.

Polovica žena odustala je od analnog seksa zbog prejake boli, 20 posto njih zbog istog razloga nije prekinulo odnos. Samo 3,6 od 62 posto, koje su analni seks prakticirale više puta, priznale su da u niti jednom trenutku nisu osjećale nelagodu. No, 65 posto tvrdi da zaista uživaju u analnom seksu.

Prof. Štulhofer tvrdi da žene unatoč boli prakticiraju ovakvu vrstu odnosa iz više razloga, Prvenstveno kako bi ugodile partneru, zatim kako bi sebe prikazale kao ženu koja je uvijek spremna na izazove, a nije isključivo da nekima bol pojačava užitak.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

registracija
17/6/10

jjkeizerin, 18.10.10. 19:39

Anus nije sexualni organ i za dobro zdravlje trebalo bi mu poklanjati istu paznju kao i ustima, tj. odnositi se prema anusu sa posebnom brigom i paznjom. Po Ayur-vedi, cak takva grubost odrzavanja cistoce anusa, kao sto je toaletni papir, moze biti prejaki podrazaj koji moze dalje imati negativne utjecaje na mozak. Kao rezultat toga osoba nije u stanju vise uzivati potpuno zdravlje. Nakon brisanja toaletnim papirom, njezno masiranje toplom cistom vodom donosi momentalno osjetan, pozitivan tj. ugodan osjecaj. Pranje ruku nakon nuzde je ionako nesto samopodrazumjevajuce, a svjesnost i iskustvo vezano za bitnost sveukupnog zdravlja kada je i anus u pitanju, dolazi kao blagodat kojom nas nase znanje i briga nagraduje.


registracija
26/7/09

odredjen, 18.10.10. 20:19

odlican komentar, jjkeizerin


registracija
5/3/10

starimudrac, 19.10.10. 07:28

e, dok dođe iz guzice u glavu...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika