18.10.2010. / 16:22

Autor: Hina

Citigroup zaključio još jedno tromjesečje s dobiti

Ako se izuzme gubitak prije oporezivanja od 800 milijuna dolara, povezan s prodajom poslovanja sa studentskim zajmovima, Citigroup je zaradio 2,6 milijarde dolara

Citigroup i dalje bilježi pozitivne rezultateCitigroup i dalje bilježi pozitivne rezultateAmerički financijski div Citigroup izvijestio je u ponedjeljak da je i treće tromjesečje zaredom poslovao s dobiti, zahvaljujući smanjenim gubicima i manjim rezervacijama za pokriće nenaplativih zajmova.

Treća po veličini američka banka po imovini zabilježila je u trećem tromjesečju dobit od 2,2 milijarde dolara, odnosno sedam centi po dionici, u odnosu na gubitak u istom tromjesečju lani od 3,2 milijarde dolara ili 27 centi po dionici.

Ako se izuzme gubitak prije oporezivanja od 800 milijuna dolara, povezan s prodajom poslovanja sa studentskim zajmovima, Citigroup je zaradio 2,6 milijarde dolara, ili osam centi po dionici.

Banka je istodobno imala problema s generiranjem novih poslova jer je niski obujam trgovine pritisnuo odjel za promet vrijednosnicama kao i bankovno poslovanje.

Tako su prihodi tek blago porasli u odnosu na isto razdoblje lani, dosegnuvši 20,7 milijardi dolara.

Država još ima 12-postotni udio u Citigroupu, koji se u međuvremenu oporavio od najgorih gubitaka u povijesti, primivši tri paketa pomoći 2008. i 2009. Poput konkurenata, i Citigroup je u ovoj godini imao problema s plasmanom novih zajmova.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika