18.10.2010. / 17:22

Autor: Hina

General Electric povećao dobit, uteg financijski odjel u Japanu

"Prvi put u osam tromjesečja zabilježen je rast u području opreme, kao i u području servisnih usluga", rekao je izvršni direktor Jeff Immelt

GE ima problema s podružnicom u JapanuGE ima problema s podružnicom u JapanuAmerički industrijski konglomerat General Electric izvijestio je u ponedjeljak da mu je dobit u trećem tromjesečju poskočila za 32 posto zahvaljujući snažnom rastu globalne potražnje i poboljšanoj izvedbi financijskog odjela.

GE je u trećem tromjesečju ostvario dobit od 3,2 milijarde dolara, iako su mu prihodi istodobno pali pet posto na 35,9 milijardi dolara zbog slabije prodaje opreme.

Podatke o dobiti zasjenili su dodatni troškovi u visini 1,1 milijarde dolara, povezani s pokrivanjem očekivanih gubitaka japanskog zajmodavca Lake, kojeg je GE prodao u 2008. ali je i dalje dijelom odgovoran za njegovo poslovanje.

Usprkos slaboj prodaji u protekom tromjesečju, tvrtka očekuje da će se dio poslovanja s velikim strojevima oporaviti u predstojećim mjesecima, predvođen potražnjom za zrakoplovnim motorima i opremom za zdravstvene ustanove.

"Prvi put u osam tromjesečja zabilježen je rast u području opreme, kao i u području servisnih usluga", rekao je izvršni direktor Jeff Immelt u priopćenju, te podsjetio, između ostalog, na narudžbu 60 zrakoplovnih motora za zrakoplovnu kompaniju Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vezane vijesti

GE slavi 10 godina razvoja energije vjetra

GE slavi 10 godina razvoja energije vjetra

GE globalni tehnološki lider i opskrbljivač vjetroelektrana i usluga vezanih uz njih slavi 10. godišnjicu predvodništva u industriji energije vjetra.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika