18.10.2010. / 17:43

Autor: Hina

Video: Medvedev odlikovao špijune protjerane iz SAD-a

SAD je ovo ljeto protjerao 10 ruskih obavještajaca u zamjenu za oslobađanje četvero ruskih zatvorenika optuženih za špijunažu u korist zapadnih sila

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev odlikovao je ruske špijune protjerane u srpnju iz SAD-a u okviru razmjene uhićenih obavještajaca, priopćio je u ponedjeljak Kremlj.

"Danas je u Kremlju održana svečanost kako bi se pripadnicima vanjskoobavještajne službe (SVR) dodijelila najviša odličja, uključujući i agente koji su do povratka u Rusiju u srpnju radili u SAD-u", priopćila je glasnogovornica Kremlja Natalija Timakova.

Iako nije poimence navela imena agenata, radi se o jasnoj aluziji na rusku špijunsku mrežu koju je SAD razotkrio ovo ljeto.

SAD je ovo ljeto protjerao 10 ruskih obavještajaca u zamjenu za oslobađanje četvero ruskih zatvorenika optuženih za špijunažu u korist zapadnih sila.

I dok je ozbiljni tisak izražavao zabrinutost zbog budućnosti rusko-američkih odnosa, žuti tisak se uglavnom bavio lijepom ruskom špijunkom Annom Chapman, Ruskinjom koja je brakom stekla i britansko državljanstvo i čije je obnažene fotografije raspačavao njezin bivši muž.

Vezane vijesti

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u ponedjeljak sastav nove vlade koju predvodi Dmitrij Medvedev, u kojoj su na ključnim pozicijama ostali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika