19.10.2010. / 10:14

Autor: Hina

Merkel i Sarkozy za promjene Lisabonskog ugovora

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy složili su se u ponedjeljak navečer u Deauvilleu da žele promjenu Lisabonskog ugovora kako bi se kaznile zemlje s prevelikim proračunskim manjkovima.

Nicolas Sarkozy i Angela Merkel (Reuters)Nicolas Sarkozy i Angela Merkel (Reuters)Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy složili su se u ponedjeljak navečer u Deauvilleu da žele promjenu Lisabonskog ugovora kako bi se kaznile zemlje s prevelikim proračunskim manjkovima.

Sarkozy i Merkel sastali su se prije susreta s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim, koji je kasnije stigao na dvodnevni trojni sastanak u Deauvilleu.

"Kada zemlja ima preveliki deficit a nije nakon šest mjeseci usvojila prikladne mjere, moraju postojati sankcije", rekao je Sarkozy nakon sastanka s Merkel.

"Procedura sankcija morala bi biti kraća i učinkovitija", rekao je Sarkozy. "Kako bi to postigli odlučili smo predstaviti francusko-njemački prijedlog".

Merkel je kazala da bi se morao uspostaviti novi mehanizam kako bi se reagiralo na odgovorniji način. "Za to trebamo promjene Lisabonskog ugovora", kazala je.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika