19.10.2010. / 13:26

Autor: Hina , Nacional.hr

Polančec dobio godinu uvjetno zbog rasvjete u rodnom selu: 'Kriv sam, ali ne i za grijehe Vlade i HDZ-a'

Na izlasku iz sudnice Polančec je novinarima rekao tek kako mu je cilj bio jedino pomagati svome rodno selu i njegovim mještanima

Damir PolančecDamir PolančecBivši ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Damir Polančec nagodio se s Uskokom u slučaju Reflektori te je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen uvjetno na godinu dana zatvora i rok kušnje od četiri godine.

Polančec je na ročištu koje je započelo jutros priznao da je protupravno posredovao i poticao na krivotvorenje službene isprave, no nije se odrekao prava na žalbu.

Podsjetimo, Uskok je Polančeca teretio da je iskoristio autoritet predsjednika vlade i s jednom tvrtkom dogovorio postavljanje reflektora na igralištu NK Osvit u Đelekovcima. Tako je omogućio nezakonito pribavljanje 230 tisuća kuna dvojici suoptuženika Željku Dražiću i Tomislavu Andabaki.

Na izlasku iz sudnice Polančec je novinarima rekao tek kako mu je cilj bio jedino pomagati svome rodno selu i njegovim mještanima.

"Pomagao sam svom selu i ljudima koje volim i cijenim, s kojima sam odrastao. Pomagao sam i drugim mjestima u okolici, danas mi je žao što nisam i više", kazao je Polančec izlazeći sa zagrebačkog Županijskog suda.

Ustvrdio je da je čak 70 posto od ukupne investicije za postavljanje reflektora na nogometnom igralištu u svom rodnom selu platio iz vlastitog džepa i da pritom nitko nije oštećen.

"No, nisu napravljeni samo ti famozni reflektori nego puno, puno više", kazao je Polančec.

U pisanoj izjavi koju je podijelio novinarima stoji da je u Đelekovcu, osim rasvjete na igralištu kluba "Osvit", napravljena i rasvjeta dječjeg školskog igrališta, rasvjeta pješačke staze, mjesnog parka i raskrižja na glavnoj seoskoj prometnici.

"I ništa od toga nije napravljeno ni u mom dvorištu ni u mom dnevnom boravku", ističe Polančec.

Naglasio je da je spreman preuzeti odgovornost za sve što je osobno napravio, ali da ne želi biti "Pedro" i "preuzimati grijehe cijele vlade i predsjedništva HDZ-a".

Istu je tvrdnju izrekao i njegov odvjetnik Anto Nobilo, dodajući da ovaj slučaj, za razliku od drugih u kojima je optužen ili pod istragom, nema veze s HDZ-om.

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Tamara Laptoš objasnila je da je USKOK u ovom slučaju pristao na nagodbu jer se radi o kaznenim djelima za koja je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, za razliku od ostalih slučajeva gdje predviđena znatno veća kazna.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 19.10.10. 14:22

Tako je Polančec.Neka svaki suseljan preuzme par dana uvjetnog i gotovo.Uostalom,njima su ostali reflektori,kaj ne?
Što se tiče HDZ-a, tu će podjela kazne biti teža.
Podjela plijena je već išla lakše.


registracija
6/10/09

pfefer, 19.10.10. 14:27

počeo se bahatiti rumenko a još ga čega puno toga a i bez imovine bude ostal


registracija
11/1/10

fluid, 19.10.10. 14:54

Posvađao sam se jedan dan sa susjedom oko toga slučaja-reflektori."Pa zakaj ga progone?Pa on je htio dobro sa tim što je u svom selu postavio reflektore.Bude za sport"-komentirao je moj susjed.Reakciju je promjenio kada sam mu objasnio da je to i njegov novac.Da on ima mirovinu od 1800 kn jer se novac troši netransparentno a svi izvlače od toga korist.Kada je shvatio da je u igri njegova lova,naravno da se složio kako to zaista nije u redu.I pomirili smo se.Ostaje pitanje koliko su građani Hrvatske uopće svjesni šta je to budžet i čiji je to novac.Naposljetku u čije ima se vlade zadužuju a tko vraća dugove.?Trebat će mnogo vode proteći Savom dok umre socijalistički način razmišljanja.A posebno da se shvati kako je to čista pljačka i kriminal.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika