19.10.2010. / 14:41

Autor: Hina

Svjetska autoindustrija očekuje rast prodaje, Hrvatska čeka oporavak

Hrvatske tvrtke ne vide pozitivne pomake u povećanju narudžbi, no Hrvatska mora iskoristiti oporavak i pokrenuti posustalu industriju automobilskih dijelova prema tržištima koja već izlaze iz gospodarske krize od kojih su nam najbliže zemlje zapadne Europe

77 posto svjetskih dobavljača neće dalje smanjivati postojeće poslovanje77 posto svjetskih dobavljača neće dalje smanjivati postojeće poslovanjeSvjetska autoindustrija i njihovi dobavljači očekuje rast prodaje, a Hrvatska i dalje čeka na oporavak, pokazuje danas objavljeno istraživanje konzultantske kuće A.T. Kearney i kompanije za poslovna istraživanja u automobilskoj industriji SupplierBusiness.

Istraživanje pod nazivom Globalni autobarometar pokazuje da za razliku od 15 posto ispitanika koji su u prosincu prošle godine očekivali rast prodaje, ove godine rast očekuje oko 60 posto lidera automobilske industrije.

Od 220 predstavnika globalne automobilske industrije koliko ih je sudjelovalo u istraživanju, njih 64 posto u Europi očekuje rast prodaje, u Americi 92 posto, a u Aziji 94 posto.

Hrvatske tvrtke ne vide pozitivne pomake u povećanju narudžbi, no Hrvatska mora iskoristiti oporavak i pokrenuti posustalu industriju automobilskih dijelova prema tržištima koja već izlaze iz gospodarske krize od kojih su nam najbliže zemlje zapadne Europe, objašnjava potpredsjednik konzultantske kuće A.T. Kearney Branko Žibret.

Istraživanje pokazuje da 77 posto svjetskih dobavljača neće dalje smanjivati postojeće poslovanje, dok će se njih više od polovice proširiti na nova tržišta unutar ili izvan automobilske industrije, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da bi zamah tehnologije hibridnih i električnih vozila mogao dodatno potaknuti oporavak automobilske industrije.

Pritom se napominje kako istraživanje pokazuje kako čak 90 posto ispitanika iz autoindustrije naglašava povećani utjecaj alternativnih pogona u budućnosti automobilskog tržišta. Polovica ih budućnost vidi u hibridno-električnim vozilima, a nešto manje u vozilima na prirodni plin (23 posto), električnim vozilima (17 posto) i hibridnim hidrauličkim vozilima (10 posto).

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

registracija
27/4/10

fuzija2, 20.10.10. 11:18

HRVATSKA NEMA "OPORAVKA"
BEZ USREDOTOCENOG JEDNOG "UMA"
*******************************************************
Da bi dosli do neki rezultata tu bi se moralo
sa teskim mukama natjerati HRVATSKE
vodece akademske strucnjake da se
USREDOTOCE U JEDAN "UM" I TU NICEGA NEBI BILO STO SE NEBI MOGLO POSTICI.
Ministarstvo znanosti je dobilo jednu ponudu
novog otkrica SLOBODNOG IZVORA SNAGE
koji moze zamjenuti NE-OBNOVLJIVE i
OBNOVLJIVE IZVORE ENERGIJE, ali ta ponuda
lezi u ladicama kod ministra Radovana FUCHS.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika