19.10.2010. / 16:56

Autor: Hina

Posljedice ekološke katastrofe: Izvanredno stanje u Mađarskoj produženo do kraja 2010.

Konzervativna vlada Viktora Orbana najavila je da kani produžiti izvanredno stanje. Za to joj je još trebala potvrda parlamenta, što je formalnost s obzirom da ondje ima dvotrećinsku većinu

Mađarski parlament odobrio je produženje izvanrednog stanja do 31. prosinca 2010. u trima županijama na zapadu Mađarske u kojima se 4. listopada dogodila kemijska havarija u kojoj je devet osoba izgubilo život, a 150 je ozlijeđeno.

"Izvanredno stanje u županijama Veszpremu, Gyor-Moson-Sopronu i Vasu produženo je na zahtjev vlade do 31. prosinca", objavio je parlament kasno u noći na utorak.

Odluka koja je u utorak objavljena u Službenom listu prihvaćena je gotovo jednoglasno. Za nju je glasovalo 349 zastupnika, a samo je jedan bio protiv.

Konzervativna vlada Viktora Orbana najavila je da kani produžiti izvanredno stanje. Za to joj je još trebala potvrda parlamenta, što je formalnost s obzirom da ondje ima dvotrećinsku većinu.

Vezane vijesti

Orban želi javnu raspravu o ulasku Mađarske u eurozonu

Orban želi javnu raspravu o ulasku Mađarske u eurozonu

Predsjednik mađarske vlade Viktor Orban želi potaknuti javnu raspravu o ulasku zemlje u eurozonu koja se temeljito promijenila s dužničkom krizom,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika