19.10.2010. / 16:58

Autor: Hina

Brammertz u Sarajevu: Nastavak suradnje u procesuiranju ratnih zločina

Glavni haaški tužitelj posjet Sarajevu završava u srijedu susretom s članovima udruga koje okupljaju ratne stradalnike i članove njihovih obitelji a nakon toga putuje u Zagreb

Serge BrammertzSerge BrammertzTužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i državno odvjetništvo Bosne i Hercegovine nastavit će već započetu suradnju na procesuiranju slučajeva ratnih zločina, najavljeno je u utorak u Sarajevu nakon susreta glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza i dužnosnika bosanskohercegovačkog državnog odvjetništva.

Brammertz, koji je u radnom posjetu Sarajevu uoči podnošenja redovitog izvješća Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, razgovarao je o suradnji s glavnim državnim odvjetnikom BiH Miloradom Barašinom i voditeljicom odjela za ratne zločine Vesnom Budimir.

Nakon sastanka održanog iza zatvorenih vrata, državno odvjetništvo BiH priopćilo je tek kako je razgovarano o zajedničkim naporima na procesuiranju ratnih zločina.

Također je istaknuto kako državno odvjetništvo BiH još od svog utemeljenja 2003. godine ima dobru suradnju s tužiteljstvom ICTY-a uz svakodnevnu komunikaciju.

Serge Brammertz u ponedjeljak se sastao s članovima Predsjedništva BiH i visokim predstavnikom međunarodne zajednice Valentinom Inzkom.

Na tim je sastancima istaknuta potreba da BiH počne učinkovito provoditi već usvojenu državnu strategiju za procesuiranje brojnih slučajeva ratnih zločina.

Glavni haaški tužitelj posjet Sarajevu završava u srijedu susretom s članovima udruga koje okupljaju ratne stradalnike i članove njihovih obitelji a nakon toga putuje u Zagreb.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika