19.10.2010. / 17:48

Autor: Hina

Kerum se pomirio s HDZ-om: Nastavlja se koalicija na županijskoj razini

Odnosi između županijskog HDZ-a i Kerumova HGS-a zaoštrili su se kad je potkraj srpnja na prijedlog SDP-ovih vijećnika Sapunar (HGS) prihvatio da se u skupštinski dnevni red uvrsti točka na temelju koje je glasovanjem županu oduzeta ovlast predsjednika svih skupština dioničarskih društava u županijskom vlasništvu

Željko KerumŽeljko KerumSplitsko-dalmatinski HDZ danas je na sjednici županijske skupštine odustao od prvotna zahtjeva za smjenom predsjednika skupštine Petroslava Sapunara člana Hrvatske građanske stranke (HGS), a zauzvrat je prihvaćena dopuna županijskog statuta kojom se županu Anti Sanaderu (HDZ) vraća ovlast predsjednika skupština dioničarskih društava u vlasništvu županije, koja mu je bila oduzeta na sjednici potkraj srpnja.

Takav se rasplet dogodio nakon današnjega zajedničkog sastanka klubova vijećnika HDZ-a i HGS-a uoči sjednice skupštine koja je zbog toga kasnila oko sat vremena.

Vijećnici klubova dviju stranaka dogovorili su se, kako je objašnjeno, da će HDZ "povući" svoj prijedlog o Sapunarovoj smjeni, ali uz uvjet da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti točka s prijedlogom dopune županijskog statuta da župan Sanader opet zastupa sve skupštine dioničarskih društava u županijskom vlasništvu.

Nakon uvrštenja u dnevni red taj je prijedlog prihvaćen unatoč protivljenju SDP-ovih i HNS-ovih vijećnika.

Odnosi između županijskog HDZ-a i Kerumova HGS-a zaoštrili su se kad je potkraj srpnja na prijedlog SDP-ovih vijećnika Sapunar (HGS) prihvatio da se u skupštinski dnevni red uvrsti točka na temelju koje je glasovanjem županu oduzeta ovlast predsjednika svih skupština dioničarskih društava u županijskom vlasništvu.

Splitsko-dalmatinski HDZ je potom objavio raskid koalicije s HGS-om i pokrenuo postupak Sapunarove smjene s dužnosti predsjednika skupštine. Pritom je HDZ optužio HGS da koalira sa SDP-om, a Sapunara da krši statut i poslovnik. Također je HDZ u zahtjevu isticao kako je gradonačelnik Željko Kerum predsjednik svih skupština trgovačkih društava u gradskom vlasništvu te da bi se isti kriterij trebao primijeniti i na županijskoj razini.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 19.10.10. 20:03

političari su jeftina roba---nedugo je rekao, --kupiti ću ih koliko mi treba ! i kupio je !


registracija
29/11/09

Ivis, 20.10.10. 00:27

Ovako je postenije. Znamo tko su potkupljivi.


registracija
29/11/09

Ivis, 20.10.10. 00:30

Nas svijet na selu veli: 'Problem je sto bijedu i kasalj ne mozes sakriti'!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika