19.10.2010. / 18:24

Autor: Hina

Video: Pucnji na zgradu Pentagona u Washingtonu, ministarstvo u djelomičnoj blokadi

Vojna i civilna policija su objavile da istražuju taj incident u kojem nitko nije stradao, a prijavljena je šteta od oko 20,000 dolara na ostakljenom krovu zgrade i čeličnom zidu u prizemlju

Na zgradu Pentagona u Arlingtonu, u predgrađu Washingtona, u utorak ujutro netko je ispalio pet hitaca iz vatrenog oružja od kojih su dva pogodila zgradu, objavili su dužnosnici američkog ministarstva obrane, a prenose američke TV postaje.

Nakon incidenta blokiran je južni ulaz u zgradu i južno parkiralište, te dio obližnje autoceste Interstate 395, a pripadnici pentagonske policijske postrojbe pretražuju parkiralište i autocestu u potrazi za čahurama ispaljenih metaka i drugim dokazima.

Glasnogovornik pedntagonske policije Chris Layman izjavio je da se ne zna tko je pucao.

Pripadnici policije čuli su najmanje pet hitaca oko 4,50 sati, dodao je Layman.

Prema glasnogovorniku Agencije za zaštitu Pentagona, Terryu Sutherlandu, dva metka pogodila su južnu stranu zgrade, jedan je udario u prozor a drugi u zid. Riječ je o praznom dijelu zgrade koji se renovira.

Sutherland je rekao da je fragment jednog od metaka nađen u prozoru, koji je blindiran pa se nije razbio.

Do pucanja na zgradu američkog ministarstva obrane, dolazi dva dana nakon sličnog incidenta u nedjelju, kada je više hitaca ispaljeno na Nacionalni muzej Marinskog korpusa u Triangleu, u saveznoj državi Virginia, oko 80 km od Washingtona.

Muzej se nalazi blizu ulaza u marinsku bazu Quantico.

Vojna i civilna policija su objavile da istražuju taj incident u kojem nitko nije stradao, a prijavljena je šteta od oko 20,000 dolara na ostakljenom krovu zgrade i čeličnom zidu u prizemlju.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika