19.10.2010. / 21:22

Autor: Ana Smrečki

Sanader nije govorio istinu pred saborskim istražnim povjerenstvom za INA-u

Osim što su tijekom istrage uspjeli rekonstruirati proces preuzimanja INA-e, otkriveno je da ni na jednoj sjednici Povjerenstva nije sudjelovao ministar Šuker. Damir Polančec kao potpredsjednik Vlade pojavio se na prve dvije, dok se na završnoj sjednici nije pojavio nitko s hrvatske strane

Bivši premijer Sanader i nekadašnji potpredsjednik u Banskim dvorima Damir PolančecBivši premijer Sanader i nekadašnji potpredsjednik u Banskim dvorima Damir PolančecRazmotava se klupko Sanaderovog svjedočenja pred istražnim povjerenstvom koje se bavi privatizacijom INA-e. Nakon što su svoje rekli političari i stručnjaci za komunikaciju, informacije stižu i iz izvora bliskog istrazi. Jutarnji list piše da Sanader nije govorio istinu pred bivšim kolegama u Saboru, kada je zapravo svu krivicu svalio na premijerku Kosor i vladajući HDZ.

Premijerka Kosor tako navodno, kako je i sama rekla, uopće nije sudjelovala na sjednicama vladina povjerenstva za izmjenu dioničarskog ugovora između INA-e i mađarskog MOL-a. Tu informaciju istražitelji USKOK-a znaju već sedam mjeseci, a detalji su izašli na vidjelo prilikom istrage u slučaju afere Spice.

Osim što su tijekom istrage uspjeli rekonstruirati proces preuzimanja INA-e, otkriveno je da ni na jednoj sjednici Povjerenstva nije sudjelovao ministar Šuker. Damir Polančec kao potpredsjednik Vlade pojavio se na prve dvije, dok se na završnoj sjednici, na kojoj su bili čelnici mađarskog MOL-a, nije pojavio nitko s hrvatske strane.

Sjednicu je vodio odvjetnik Zoran Marković, prevoditelj nije uopće bio angažiran, pa se o ključnim dokumentima uopće nije moglo razgovarati. Inače, sjednice su bile kratke, glavnu riječ vodio je Damir Polančec. Hoće li ovi novi detalji utjecati na njegovu sudbinu, vidjet će se u narednim danima.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 19.10.10. 22:05

Već dugo ne pročitah zmotaniji i nerazumljiviji članak.
A da novinar ne konzumira alkohol i droge kad nekaj piše - ha?


registracija
11/1/10

fluid, 19.10.10. 22:46

Tako se ne govori protiv Premijera svoje države !A duševne boli gospodina Sanadera ?Tko će to platiti?


registracija
8/7/09

bankar, 19.10.10. 23:24

šta je ovo neki sarkazam ?? valjda nadam se


registracija
30/8/10

TonyP, 20.10.10. 02:47

kako je to moguce? MOL a nema nikog s hrvatske strance? pa nisu se valjda Madjari sastajali sami sa sobom? i kako je to moglo proci da Suker ne bude ukljucen? jel njegovo ministarstvo dobija materijale za obradu ili im umjesto toga dostavljaju jastuke za spavanje?


registracija
25/6/10

vidra, 20.10.10. 06:46

Interesantno, što dalje ide trakavica o Ini,svašta ćemo se naslušati. Meni je najzanimljivije promatrati i analizirati kako se ponašaju političari, kako su ti ljudi u stanju dojučerašnje drugove bacati u provaliju bez milosti ili sječi glavu svom dojučerašnjem drugu bez imalo milosti. Pa nisu ništa bolji od onih iskonskih krvožednika, samo na suvremeniji način to rješavaju.
I takve smo ljude birali da umjesto nas vladaju?


registracija
8/8/09

tovar62, 20.10.10. 09:23

Sve ce to Udba po uhodanim iskustvom smontirat,,,,,


registracija
9/5/10

lolobrigita, 20.10.10. 12:10

Dobro,sad kada znamo da Jadranka nije ni u čemu važnom sudjelovala,recite nam u čemu jest?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika