20.10.2010. / 09:44

Autor: Nacional.hr

Tadić: Uhićenje Mladića nije upitno, samo da otkrijemo gdje se skriva

"Uvjeren sam da većina naših građana želi da svi ratni zločinci budu pravedno kažnjeni. Želim istaknuti da, čak i kad bi Haaški sud sutra prestao s radom, ova Vlada nastavila punom snagom tragati za Mladićem", rekao je Tadić

Boris TadićBoris TadićSrbijanski predsjednik Boris Tadić odlučno tvrdi kako je uhićenje osumnjičenog za ratni zločin Ratka Mladića samo pitanje vremena.

"Vjerujem da je pitanje vremena kad ćemo uspjeti locirati i uhititi Ratka Mladića. Nezahvalno je baviti se prognozom, ali nadam se da će to biti u dogledno vrijeme", rekao je u razgovoru za beogradski Blic.

Dodao je kako mu je želja da Srbija bude oslobođena tereta ratnih zločinaca te postane punopravna kandidatkinja za članstvo u EU.

"Uvjeren sam da većina naših građana želi da svi ratni zločinci budu pravedno kažnjeni. Želim istaknuti da, čak i kad bi Haaški sud sutra prestao s radom, ova Vlada nastavila punom snagom tragati za Mladićem", rekao je Tadić.

Otkrio je i kako je prioritet države uhititi Mladića, ali je taj prioritet postavljen tek 2008. godine.

"Mladić nije običan bjegunac, već vojnik s ozbiljnim ratnim iskustvom. Ljudi koji su ranije sudjelovali u skrivanju Mladića su bivši i umirovljeni časnici čije je iskustvo u obavještajnim i sigurnosnim strukturama poprilično. I svi oni za koje se dokaže da su pomagali u njegovom skrivanju biti će najstrože kažnjeni", tvrdi Tadić.

Srbijanski predsjednik tvrdi kako Srbija ne zna gdje je Mladić, "ali čini sve da ga pronađe i uhiti". "Činimo apsolutno sve što je u naštoj moći", rekao je Tadić.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 20.10.10. 09:48

Sto si bre pameta,ono ka neznas di se skriva,,,,


registracija
27/7/09

verina, 20.10.10. 10:45

Tadiću, pogledaj u svoj podrum...


registracija
31/1/10

STTony, 20.10.10. 10:46

Niti moje vođenje ljubavi sa Shakirom nije upitno, samo da je sretnem i da kaže da hoće.


registracija
11/1/10

fluid, 20.10.10. 11:04

A gde je najomiljeniji?Bosna ili Srbija.Drugo oko u glavi je ispalo iz kombinacije.Dakle?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika