20.10.2010. / 10:00

Autor: Hina

Davis Cup - Rafter novi australski izbornik

Bivši najbolji tenisač svijeta Australac Pat Rafter (37) izabran je za novog izbornika australske teniske Davis Cup reprezentacije.

Patrick Rafter (Reuters)Patrick Rafter (Reuters)Bivši najbolji tenisač svijeta Australac Pat Rafter (37) izabran je za novog izbornika australske teniske Davis Cup reprezentacije.

Rafter će za australskim kormilom naslijediti Johna Fitzgeralda koji je reprezentaciju vodio zadnjih deset godina. Prvi Rafterov suradnik bit će trener Tony Roche koji je tijekom karijere vodio Ivana Lendla, Rogera Federera, Lleytona Hewita i Raftera.

"Rafter i Roche su savršena kombinacija. Već su zajedno surađivali tako da se dobro poznaju i uvjeren sam u uspjeh," kazao je Todd Woodbridge, prvi čovjek muškog tenisa u Australiji.

Teniska reprezentacija Australije je 28 puta slavila u Davis Cupu, a više naslova imaju samo Amerikanci, 32. Međutim, Australci su zadnji naslov osvojili prije devet godina.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika