20.10.2010. / 10:33

Autor: Hina

Dodikov prijatelj: Milorade, prestani s takvim ponašanjem, ti nisi nacionalist

Dugogodišnji prijatelj predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika i medijski pokrovitelj njegova uspona na vlast Željko Kopanja u srijedu je javno od njega zatražio da promijeni dosadašnje ponašanje i prestane se sukobljavati te da se distancira od tajkuna koji učestalo zlorabe veze s njegovom vladom i uvode korupciju gdje god stignu.

Milorad DodikMilorad DodikDugogodišnji prijatelj predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika i medijski pokrovitelj njegova uspona na vlast Željko Kopanja u srijedu je javno od njega zatražio da promijeni dosadašnje ponašanje i prestane se sukobljavati te da se distancira od tajkuna koji učestalo zlorabe veze s njegovom vladom i uvode korupciju gdje god stignu.

Kopanja, koji je vlasnik banjalučkih "Nezavisnih novina" i "Glasa Srpske" te praktično kontrolira cjelokupno tržište tiskovnih medija u Republici Srpskoj, u svojim je dnevnim listovima u srijedu objavio otvoreno pismo Dodiku s naslovom "Vrijeme je da se podvuče crta".

Nazivajući Dodika "dragim prijateljem" Kopanja piše kako mu se potpuno jasno da aktualni vođa bosanskih Srba nije nacionalist niti osoba koja mrzi te da je svjestan kako su njegova neodmjerena javna reagiranja zapravo odgovor na brojne uvrede kojima je izložen, posebice u medijima iz Federacije BiH.

Kopanja poručuje Dodiku kako je krajnje vrijeme raditi na istinskom pomirenju Srba, Hrvata i Bošnjaka te ističe kako je sve ono što je urađeno za posljednjeg posjeta hrvatskog predsjednika Ive Josipovića BiH, kada je odana počast žrtvama rata iz sva tri naroda, pravi korak u tom smjeru.

Dijalog s onima koji misle drugačije i širenje demokracije kroz dijalog jedini je put k napretku, konstatira Dodikov dugogodišnji prijatelj upozoravajući ga kako je za lošu sliku koja o njemu postoji u dijelu javnosti i sam kriv zbog neopreznih riječi koje zna izgovoriti.

Kopanja posebice upozorava Dodika kako mu je krajnje vrijeme ukloniti iz svoje blizine "novopečene poduzetnike" i "proračunske tajkune" koji bezobzirno naplaćuju bliske veze s vlastima.

"Vrijeme je da počnemo otvorenu borbu protiv korupcije koja nagriza naše društvo i koja će, sasvim sigurno, uništiti sve pozitivno što si uradio u proteklih pet godina", poručio je Kopanja Dodiku.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika