20.10.2010. / 11:10

Autor: Hina

Yahoo udvostručio dobit, ulagači razočarani prihodima

„U ovoj smo godini ostvarili značajan napredak u provedbi naših strategija jačanja profitabilnosti i ponovnog rasta prihoda", kazala je Carol Bartz

Carol BartzCarol BartzAmerički softverski div Yahoo izvijestio je da je u trećem ovogodišnjem tromjesečju ostvario 113-postotni rast dobiti, no ulagači su razočarani neuspjehom tog pionira interneta u ispunjenju zacrtanih prihoda.

Taj portal, koji je posljednjih dana ponovno postao predmetom spekulacija o mogućem preuzimanju, priopćio je da je u tri mjeseca do rujna ove godine više nego udvostručio dobit na 396 milijuna dolara, sa 186 milijuna dolara koliko je iznosila u istome tromjesečju 2009.

Prihodi su pak porasli samo dva posto na 1,6 milijardi dolara. Ako se izuzmu isplate partnerima oglašivačima, tvrtka je ostvarila prihode od 1,13 milijardi dolara, zaostajući za očekivanjima analitičara.

Unatoč padu cijene dionice za tri posto u trgovanju poslije zatvaranja burzi nakon objave izvješća u utorak, izvršna direktorica Carol Bartz tvrdi da se Yahoo nalazi na dobrome putu.

„U ovoj smo godini ostvarili značajan napredak u provedbi naših strategija jačanja profitabilnosti i ponovnog rasta prihoda", kazala je.

Objavi Yahoo-ovih financijskih rezultata prethodilo je izvješće da AOL, jedan od najvećih američkih pružatelja internetskih usluga, razmišlja o ponudi za preuzimanje te kompanije u partnerstvu s private equtiy tvrtkama, u sklopu sporazuma koji bi vrijednost Yahoo-a procijenio na oko 20 milijardi dolara.

To nije niti polovica od 45 milijardi dolara koliko je 2008. za Yahoo ponudio Microsoft, čiju je ponudu suosnivač i tadašnji izvršni direktor Yahoo-a Jerry Yang odbio.

Prema pisanju New York Timesa, međunarodni medijski konglomerat News Corp također razmišlja o sudjelovanju u ponudi za preuzimanje Yahoo-a.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika