20.10.2010. / 11:27

Autor: Hina

Intel najavio opsežno ulaganje u osuvremenjivanje tvornica

Intel napominje da će novi projekti omogućiti otvaranje šest do osam tisuća novih radnih mjesta u građevinskom sektoru, te 800 do tisuću stalnih radnih mjesta u odjelu razvijene tehnologije

Paul OtelliniPaul OtelliniAmerički tehnološki div Intel objavio je u utorak da će uložiti više od osam milijardi dolara u osuvremenjivanje dva proizvodna pogona u saveznim američkim državama Oregonu i Arizoni.

Ulaganje će biti raspoređeno na nekoliko godina a nadovezuje se na 5,2 milijardi dolara koje je tvrtka već rezervirala za postrojenja i opremu.

Intel je priopćio da će velika gotovinska injekcija biti usmjerena na obnovu tvornica i njihovu prenamjenu na takozvanu 22-nanometarsku proizvodnju, koja će omogućiti proizvodnju sve manjih procesora s nižom potrošnjom energije.

U planu je i gradnja novog razvojnog pogona, dodaje se u priopćenju.

Intel napominje da će novi projekti omogućiti otvaranje šest do osam tisuća novih radnih mjesta u građevinskom sektoru, te 800 do tisuću stalnih radnih mjesta u odjelu razvijene tehnologije.

Industrija računala trenutno kupcima isporučuje milijun računala dnevno a novi će pogoni „stvoriti kapacitete za nastavljeni rast tržišnog segmenta osobnih računala i za nova tržišta koja Intel želi osvojiti, poput onog za mobilne i ugrađene specijalizirane sustave", navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika