20.10.2010. / 12:15

Autor: Hina

Matanićev "Tulum" pobjednik festivala u Beauvaisu

Od ukupno tri nagrade koje taj festival dodjeljuje kratkim filmovima izabranim iz cijele Europe, Tulum je osvojio glavnu nagradu - nagradu publike i, drugu po važnosti, nagradu mladog žirija

Dalibor MatanićDalibor MatanićNa sinoćnjem zatvaranju jubilarnog, 20. festivala kratkog filma u Beauvaisu (Francuska) uvjerljivi pobjednik bio je film Tulum Dalibora Matanića, priopćila je producentska kuća Kinorama.

Od ukupno tri nagrade koje taj festival dodjeljuje kratkim filmovima izabranim iz cijele Europe, Tulum je osvojio glavnu nagradu - nagradu publike i, drugu po važnosti, nagradu mladog žirija.

Prije svega nekoliko dana osvojio je nagrade u Italiji i Francuskoj. Film Tulum je prikazan na više od šezdeset međunarodnih festivala, među kojima su i Cannes i Clermont-Ferrand, a do sada je osvojio šesnaest nagrada, kaže se u priopćenju.

Tulum je priča o mladoj djevojci koja sa svojim prijateljima provodi ugodno ljetno poslijepodne u Vukovaru. Lutanje suncem okupanim ulicama grada i uživanje na obalama Dunava završava turobnim buđenjem, u kojem Vukovar nije više isti kakvim ga ona pamti. Kinorama priprema snimanje sljedećeg nastavka ovog budućeg serijala od 6 kratkih filmova - film Mezanin u kojem će ponovno glavnu ulogu odigrati Leona Paraminski, koja je za film Tulum nagrađena s tri međunarodne nagrade. Film Mezanin bit će snimljen u Rijeci krajem godine, kaže se u priopćenju.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika