20.10.2010. / 12:48

Autor: Totalsport

Ecclestone: Demokracija je loša, Sadam Husein je bio dobar vladar

Osim ove šokantne izjave, jedan od vodećih ljudi Formule 1 je optužio britansku vladu da je malo ulagala u obnovu staze Silverstone

Bernie EcclestoneBernie EcclestonePrvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone još je jednom uspio šokirati javnost svojim stavovima. Demokraciju je proglasio lošim sustavom, a Sadama Huseina dobrim vladarom.

- Demokracija nije način da se upravlja bilo čime. Radilo se o tvrtki ili bilo čemu drugome, uvijek vam treba osoba koja će paliti i gasiti svjetlo. U Velikoj Britaniji smo imali Margaret Thatcher koja je znala paliti i gasiti svjetlo - rekao je Ecclestone i sjetio se bivšeg predsjednika Međunarodne federacije autosportova (FIA) Maxa Mosleyja, koji se istaknuo, među ostalime, i simpatiziranjem nacizma i Adolfa Hitlera.

- Max bi bio dobar premijer, bio bi idealan, znao bi se nositi sa svime - rekao je Ecclestone za Guardian, a potom kao primjer dobrog vladara spomenuo i nekadašnjeg iračkog diktatora.

- Sadam Husein je Irak učinio stabilnijom državom. To se potvrdilo, zar ne?

Optužio je Ecclestone i britansku vladu jer je malo ulagala u obnovu staze Silverstone.

- Potrošili su bogatstvo na Olimpijske igre u Londonu koje će doći i proći, biti zaboravljene za nekoliko tjedana. A mogli su uložiti u Silverstone i bili bi sigurni da će imati Formulu 1 zauvijek. Jedina dobra stvar na olimpijskim igrama su ceremonije otvaranja i zatvaranja. Sve ostalo je besmislica!

Vezane vijesti

Ecclestone: Vettel ima priliku postati najbolji u povijesti

Ecclestone: Vettel ima priliku postati najbolji u povijesti

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone u razgovoru za njemački portal Spiegel Online ocijenio je kako bi Nijemac Sebastian Vettel mogao srušiti rekorde… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 20.10.10. 14:17

eh ti nam reci koda mi sa tim nismo upoznati, demokracija je dobra ali prava demokracija koje nema niti je ikad bilo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika