20.10.2010. / 13:23

Autor: Hina

Hebrang: Oporba previše kukuriče, a tko previše kukuriče završi u loncu

Saborski HDZ ocijenio je danas kako SDP svojom inicijativom da Sabor premijerki Jadranki Kosor iskaže nepovjerenje ne radi u interesu Hrvatske, a lažnom smatra tvrdnju socijaldemokrata da je premijerka Jadranka Kosor telefonski razgovarala s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom o mogućnosti revizije dioničarskog ugovora između Ine i MOL-a.

Andrija HebrangAndrija HebrangSaborski HDZ ocijenio je danas kako SDP svojom inicijativom da Sabor premijerki Jadranki Kosor iskaže nepovjerenje ne radi u interesu Hrvatske, a lažnom smatra tvrdnju socijaldemokrata da je premijerka Jadranka Kosor telefonski razgovarala s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom o mogućnosti revizije dioničarskog ugovora između Ine i MOL-a.

Predsjednik kluba HDZ-a Andrija Hebrang ocijenio je kako SDP-ov zahtjev, za koji je prikupljeno 58 potpisa oporbenih zastupnika, nije u interesu Hrvatske.

"Njihovo je da kukuriču, a ne da rade, i oni kukuriču, u zadnje vrijeme sve više", kazao je Hebrang novinarima.

Ovog su puta odkukurikali zahtjev da se smijeni vlada u trenutku kada bi to usporilo pregovore s EU, a o čemu postoje sve glasnije dojave iz EU, kazao je.

Taj je SDP-ov zahtjev, nastavio je, izrečen i u trenutku kad se zahuktava borba protiv kriminala i korupcije. "A SDP bi je očito htio malo usporiti, imaju za to dobre razloge", ustvrdio je.

Dodao je i da SDP želi smijeniti Vladu u trenutku kada dolazi četvrti kvartal u kojem će BDP biti pozitivan, a što pokazuje da će mjere Vlade dati svoje rezultate.

"Ne rade u interesu Hrvatske, to je jasno, previše kukuriču, a treba im dodati - tko previše kukuriče na koncu završi u loncu", kazao je Hebrang.

Glasnogovornik kluba Frano Matušić novinarima je kazao kako je današnji zahtjev SDP-a da u Sabor dođe premijerka i objasni je li razgovarala s mađarskim kolegom Orbanom "na tragu besramnih laži koje pljušte svakodnevno iz redova SDP-a".

"Jer, besramna je laž da je premijerka Kosor bila u telefonskom kontaktu s premijerom Orbanom, što je ona sama demantirala već prvog dana nakon što se ta vijest pojavila u medijima", rekao je i dodao kako je stoga doista nepotrebno da SDP-ovci i dalje besramno lažu.

"Ali, očigledno to je njihova taktika ovih dana. Lažu i o sudovima, državnim institucijama, DORH-u. To je očigledno taktika koju su izabrali, a ja se nadam da će javnost prepoznati što je točno i što je istina", kazao je Matušić.

Nije htio komentirati današnju odluku Ustavnog suda da nema pretpostavki za raspisivanje referenduma o odredbama ZOR-a o kolektivnom pregovaranju.

"Ne pada nam na pamet komentirati odluke Ustavnog suda", kazao je Matušić naglasivši da je sudska vlast u Hrvatskoj neovisna.

"Hrvatska je podijeljena na tri stupa vlast, a sudovi su jedna od njih i nama kao zakonodavnom tijelu ne pada na pamet komentirati sudske odluke", rekao je Matušić.

Odluku Ustavnog suda nije htio komentirati ni potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks kazavši kratko: "Nemam što komentirati odluke Ustavnog suda".

Vezane vijesti

Orban želi javnu raspravu o ulasku Mađarske u eurozonu

Orban želi javnu raspravu o ulasku Mađarske u eurozonu

Predsjednik mađarske vlade Viktor Orban želi potaknuti javnu raspravu o ulasku zemlje u eurozonu koja se temeljito promijenila s dužničkom krizom,… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 20.10.10. 13:33

hm hembrang!. laze li ili govori neistinu?!. pitanje je sad.
al pevci kukuritcu kad otkriju uljeza u svom kokoshinjcu poput lije, kune, lasice, hadezejovca...
bitch


registracija
14/11/07

laufer, 20.10.10. 13:45

Hebrang pametuje... komično, kao i uvijek.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 20.10.10. 14:16

A Hebrang kokodače kao i uvijek.


registracija
31/1/10

STTony, 20.10.10. 14:25

Hebrang? Je li to onaj koje se bio kandidirao za predsjednika i osvojio bijednih 12% glasova?

I onaj što ne laže, nego samo 'ponekad ne govori istinu'?


registracija
11/1/10

fluid, 20.10.10. 15:07

Hebrang pusti svojega oca na miru.Daj mu spokoj.Nemoj da se i danas mora zbog tebe okretati u grobu.Bože kretena sa doktorskom titulom.Ili pokvarenjaka.Svejedno.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 20.10.10. 15:43

Da li se to HDZ toliko hvali 'svojim' uspjesima glede ukljucenja Hrvatske u EU kako bi nakaznjeno oprali krvavi i opljackani novac i k tome jos i dalje drzali hrvatski narod u neznanju i ropstvu?
Ali hrvatski covjek danas ima nesto razvijeniju svijest po pitanju dobra i zla, zar ne?


registracija
30/6/10

petrus7, 20.10.10. 15:44

Njegovog ćaću na nebu ili u paklu (gdje god) zovu "ventilator" zato što se okreće kao lud pa ih sve fino hladi.


registracija
6/10/09

pfefer, 20.10.10. 16:19

tko bi drugi komentirao nego dupelizci i plačenici sdp bljak


registracija
29/11/09

Ivis, 20.10.10. 17:09

Gospon ANDRIJA! Gdje ce zavrsiti lupez i tvornicar lazi!


registracija
25/6/10

vidra, 20.10.10. 20:37

Ako je to točno, zašto on još nije u loncu, pa on stalno kukuriče.


registracija
19/10/10

lunar, 21.10.10. 12:12

Tko puno kukuriče završi u loncu....

Izgleda su ostale poslovice iz mračnih vremena a sva ostala nadogradnja je samo presvlačenje kaputa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika