07.10.2002. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

TEHERAN

SMAKNUĆE ODGOĐENO ZBOG SRČANOG UDARA NA STRATIŠU

...

SMAKNUĆE ODGOĐENO ZBOG SRČANOG UDARA NA STRATIŠU

Odgođeno je smaknuće jednog na vješanje osuđenog ubojice u iranskom Khomeini Sharu, jer je u trenutku kada su mu na stratištu stavljali omču oko vrata doživio srčani udar. Omča mu je maknuta, pozvan je liječnik, koji je ustanovio srčani udar, pa je osuđenik na smrt, 55-godišnji Mohammed Hadi, smjesta prebačen u bolnicu, gdje mu je život spašen. No, spašen mu je – samo na kratko. Kako su objavili predstavnici iranskih vlasti, čim se on dovoljno oporavi od srčanog udara, kada mu život više neće biti u opasnosti, bit će opet izveden na stratište, da se smrtna kazna obavi do kraja.

Prema tvrdnjama iranskih vlasti u zakonu nema nikakvih odredbi koje bi govorile da bi zbog ovakvog zdravstvenog incidenta osuđenik trebao biti pomilovan. Po iranskom šerijatskom zakonu smrt je obavezna kazna za ubojstvo s predumišljajem, silovanje, oružanu pljačku, blasfemiju i krijumčarenje droge. Ubojica može biti pomilovan samo ako ga pomiluje obitelj ubijenog.

Hadi je osuđen na smrt zbog ubojstva čovjeka, koji je došao u njegov stan da od njega kupi drogu. On je njegovo tijelo sakrio u podrumu, ali ga je bio prisiljen preseliti, kada je njegova supruga počela dobivati noćne more. Uhvaćen je kada je tijelo prevozio u pustinju, da ga tamo sakrije.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika