20.10.2010. / 14:40

Autor: Martina Čizmić

Održan 6. Sajam stipendija s naglaskom na međunarodnu mobilnost studenata

Osim izlagača iz Hrvatske, posjetiteljima su se predstavili i izlagači iz drugih europskih zemalja, ali i SAD-a, Kanade i Japana

Ovogodišnji Top stipendist Neven Mihić prenio je svoja iskustva zainteresiranim studentima (Foto: M. Cvek)Ovogodišnji Top stipendist Neven Mihić prenio je svoja iskustva zainteresiranim studentima (Foto: M. Cvek)U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održan je 6. Sajam stipendija na kojem se predstavilo 70 programa stipendiranja i više od četiri tisuće pojedinačnih stipendija.

U organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, Agencije za mobilnost i programe EU, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Zagrebačke banke, Sajam stipendija zainteresiranim je posjetiteljima predstavio oko 800 stipendija za studij u inozemstvu.

Osim izlagača iz Hrvatske, posjetiteljima su se predstavili i izlagači iz drugih europskih zemalja, ali i SAD-a, Kanade i Japana.

U sklopu ovogodišnjeg Sajma bit će održan okrugli stol na temu Novosti u visokom obrazovanju: mjere za poticanje medjunarodne mobilnosti na kojem će po prvi puta biti predstavljeni planovi, izmjene i dopune zakonske regulative i administrativnih procedura kojima će se povećati menunarodna mobilnost hrvatskih studenata i profesora. Na okruglom stolu govorit će stručnjaci i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta VERN'.

Na sajmu se, među ostalima, predstavila i Top stipendija za Top studente, projekt koji je prije devet godina pokrenuo tjednik Nacional. Posjetiteljima su stipendiju predstavili Top studenti, dobitnici ovogodišnjih, ali i prošlogodišnjih stipendija.

Top stipendisti često svoje školovanje nastavljaju u inozemstvu te su svoja iskustva iz prve ruke mogli prenijeti zaniteresiranim posjetiteljima.

Vezane vijesti

Uskoro 7. sajam stipendija

Uskoro 7. sajam stipendija

Institut za razvoj obrazovanja organizira 7. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude u srijedu, 19. listopada 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika