20.10.2010. / 15:32

Autor: Hina

Djeca začeta početkom godine podložnija alergijama

Od 6.000 djece, koja su sudjelovala u istraživanju 961-no je podvrgnuto testovima na prehrambene alergene. Mogućnost pozitivne reakcije na testiranja osobito je povećana u prvoj godini života

Djeca začeta početkom godine, čije prvo tromjesečje razvoja u uterusu završava usred proljetne sezone koju karakterizira cvjetanje biljaka i pojava velike koncentracije polena, podložnija su od ostale djece alergijama na hranu, ustanovili su finski znanstvenici s Instituta za zdravstvene znanosti pri Sveučilištu Oulu.

Istraživanje su proveli na 6.000 djece rođene između 1. travnja 2001. i 31. ožujka 2006., stanovnika jugoistočne Finske. Objasnili su kako su djeca čiji fetalni razvoj završava u travnju ili svibnju tri puta podložnija riziku od alergija na mlijeko i jaja od one djece koja taj dio fetalnog razvoja završe u studenome ili prosincu.

Od 6.000 djece, koja su sudjelovala u istraživanju 961-no je podvrgnuto testovima na prehrambene alergene. Mogućnost pozitivne reakcije na testiranja osobito je povećana u prvoj godini života.

Rezultati istraživanja, što ih je vodila dr. Kaisa Pyrhoenen, objavljeni su u stručnome britanskom časopisu Journal of epidemiology and community health.

Vezane vijesti

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

Majke bucmaste djece često pogrešno misle da njihova djeca imaju normalnu tjelesnu težinu, a majke male djece normalne tjelesne težine misle da bi se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika