20.10.2010. / 16:25

Autor: Hina

Italija: Uhićeno 16 članova Camorre, među kojima i sestre Aprea

Patrizia (47), Giuseppina (41) i Lena (33) sestre su Vincenza Apree, koji je vođa klana iako je u zatvoru s još četiri brata

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTalijanska policija u srijedu je u Napulju izvijestila o uhićenju 16 osoba za koje se vjeruje da su pripadnici Camorre, među kojima su i tri sestre iz klana Aprea koji nadzire trgovinu drogom u jednome napuljskom predgrađu.

Patrizia (47), Giuseppina (41) i Lena (33) sestre su Vincenza Apree, koji je vođa klana iako je u zatvoru s još četiri brata.

Istražitelji su utvrdili da su sestre Aprea imale važnu ulogu u mafijaškoj organizaciji. Brinule su se o financijama organizacije te ulasku i izlasku novca iz nje. Lena je bila neka vrsta Vincenzove "glasnogovornice", a Giuseppina je bila zadužena za nadzor četvrti u kojima je klan prodavao drogu, uglavnom kokain.

Nakon dvadesetak godina, žene su po običaju u napuljskoj mafiji zauzele važna mjesta pošto su njihovi očevi, braća ili muževi osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika