20.10.2010. / 16:53

Autor: Hina

Dodik podupire Čovićevu kandidaturu za predsjednika vijeća ministara

„Mi ćemo tražiti da na razini BiH Dragan Čović bude predsjednik vijeća ministara BiH a kandidat SNSD-a ministar vanjskih poslova“, kazao je Dodik

Milorad Dodik i Dragan ČovićMilorad Dodik i Dragan ČovićPredsjednik Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je u srijedu kako će njegova stranka zajedno s koalicijskim partnerima iz Republike Srpske poduprijeti samo predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića kao kandidata za novog predsjednika vijeća ministara BiH.

Na konferenciji za novinstvo održanoj u Banjoj Luci Dodik je potvrdio kako će na entitetskoj razini vlast činiti SNSD u koaliciji s Demokratskim narodnim savezom (DNS) i Socijalističkom partijom (SP) dok je na državnoj razini za sada jedini sigurni koalicijski partner HDZ BiH.

„Mi ćemo tražiti da na razini BiH Dragan Čović bude predsjednik vijeća ministara BiH a kandidat SNSD-a ministar vanjskih poslova“, kazao je Dodik.

Dodao je kako njegova stranka problematičnim vidi nastojanja Socijaldemokratske partije (SDP) da svog predsjednika Zlatka Lagumdžiju predloži za državnog premijera.

Kazao je kako je Lagumdžija za SNSD neprihvatljiv kandidat dodajući kako je to vjerojatno razlog što se na državnoj razini pokušava okupiti koalicija koja bi isključila SNSD iz izvršne vlasti.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika