20.10.2010. / 18:28

Autor: Hina

Kazna 20 000 kuna: Povjerenstvo za sukob interesa 'udarilo po džepu' Dražena Bregleca

Povjerenstvo je utvrdilo sukob interesa i načelniku općine Rugvica jer je 2008. preuzeo obveze da će podržati tvrtku IKEA u izgradnji centra u toj općini, zbog čega je naknadno prostornim dokumentima prenamijenjen dio visokovrijednog poljoprivrednog zemljišta

Dražen BreglecDražen BreglecPovjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika kaznilo je s 20 tisuća kuna bivšeg državnog tajnika u Ministarstvu prometa Dražena Bregleca jer je postao članom Uprave tvrtke "City EX" prije isteka roka od šest mjeseci nakon napuštanja dužnosti, u kojem dužnosnik ne smije biti u nadzornim odborima i upravama trgovačkih društava.

Povjerenstvo je utvrdilo i da Breglec nije podnio izvješće o svojoj imovini u zadanom roku od 30 dana po prestanku dužnosti.

Konstatirano je da je HDZ-ov zastupnik Krešo Filipović bio u situaciji sukoba interesa između 11. siječnja i 7. listopada 2008., jer je za dolazak na saborske sjednice koristio dva službena automobila županjske Sladorane.

Filipoviću je, kao prokuristu, uz ta vozila pripala i kartica za gorivo te ENC uređaj za naplatu cestarina, no on je od Sabora tražio refundiranje troškova.

Povjerenstvo je, međutim, obustavilo daljnji postupak, jer je Filipović Saboru samoinicijativno vratio novac za troškove koje je učinio službenim vozilima Sladorane, ali i privatnim automobilom, čime je otklonio uzrok sukoba interesa.

Sukob interesa utvrđen je i gradonačelniku Labina Tuliu Demetliki, jer je pogodovao svom osobnom vozaču u rješavanju stambenog pitanja.

Povjerenstvo je utvrdilo sukob interesa i načelniku općine Rugvica jer je 2008. preuzeo obveze da će podržati tvrtku IKEA u izgradnji centra u toj općini, zbog čega je naknadno prostornim dokumentima prenamijenjen dio visokovrijednog poljoprivrednog zemljišta.

Sukob interesa Povjerenstvo vidi u činjenici da je obveze načelnik preuzeo prije izmjene prostorne dokumentacije, što je ocijenjeno kao zlouporaba posebnih prava dužnosnika pa je načelnik kažnjen novčanom kaznom od 10 tisuća kuna.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 20.10.10. 19:09

A propade dužnosnik?Oderaše ga.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika