20.10.2010. / 22:10

Autor: Ana Smrečki, Hina

Topnički dnevnici više nisu procesno pitanje u slučaju Gotovina Čermak i Markač

Sporni dokumenti iz Oluje, kako je naglasila Kosor, više nisu procesno pitanje u slučaju Gotovina,Čermak,Markač. Poručila je da posebno formirana radna skupina koja se bavi tim pitanjem nastavlja s radom, što je Brammertz pozdravio s oduševljenjem

Brammertz nakon susreta s Kosor nije bio raspoložen za izjaveBrammertz nakon susreta s Kosor nije bio raspoložen za izjaveKako je i najavljeno, glavni Haaški tužitelj Serge Brammertz stigao je u dvodnevni posjet Hrvatskoj. U Banskim se dvorima susreo s premijerkom Kosor, a nakon razgovora koji se održao iza zatvorenih vrata nije bio raspoložen za izjave. Taj je zadatak povjerio premijerki Kosor koja je nakon sastanka poručila da se istraga oko topničkih dnevnika nastavlja.

Ipak, sporni dokumenti iz Oluje, kako je naglasila Kosor, više nisu procesno pitanje u slučaju Gotovina,Čermak i Markač. Poručila je da posebno formirana radna skupina koja se bavi tim pitanjem nastavlja s radom, što je Brammertz pozdravio s oduševljenjem. Glavni haški tužitelj sutra će se sastati s ministrom Bošnjakovićem, ali i radnom skupinom za topničke dnevnike.

Ti su dokumenti do nedavno bili pitanja svih pitanja za EU. Budući da je zbog topničkih dnevnika do nedavno bilo blokirano poglavlje 23. Pravosuđe i temeljna prava, hrvatski pristupni pregovori za ulazak u EU bili su blokirani. Upravo je zbog spomenutih dokumenata Brammerzovo izvješće sve do lipnja bilo negativno po pitanju suradnje Hrvatske i Tribunala.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 21.10.10. 11:18

Jel' to kaže Brammertz ili je to uobičajena hadezejska "interpretacija" po onoj "što se babi snilo..."


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika