21.10.2010. / 08:14

Autor: Hina

Prosvjedi u Francuskoj se nastavljaju: Blokirana zračna luka u Marseilleu

Blokada marseilleskog aerodroma znak je da će se u i četvrtak diljem zemlje nastaviti prosvjedi protiv najavljene mirovinske reforme, koji cijeli ovaj tjedan prijete paralizom zemlje i izazivaju ozbiljnu nestašicu goriva

Foto: ReutersFoto: ReutersProtivnici reforme mirovinskog zakona u Francuskoj u četvrtak ujutro su potpuno su blokirali pristup zračnoj luci Marseille-Provence, objavili su sindikati i uprava zračne luke.

"Svi prilazi su blokirani, velik broj ljudi sudjeluje u blokadi. Ostat ćemo sve dok nas snage reda ne premjeste", rekao je Mehdi Rachid, sindikalni zastupnik rafinerije Total de La Mede.

On je rekao da se na prosvjedu okupilo nekoliko stotina ljudi, među kojima su djelatnici Air Francea, robne kuće Carrefour, nastavnici, poštari, zaposleni u petrokemiji i nezaposleni.

Nijedan let iz Marseillea još nije otkazan jer su putnici ostavili svoje automobile uz cestu i pješice otišli do glavne zgrade, rekao je glasnogovornik zračne luke.

Blokada marseilleskog aerodroma znak je da će se u i četvrtak diljem zemlje nastaviti prosvjedi protiv najavljene mirovinske reforme, koji cijeli ovaj tjedan prijete paralizom zemlje i izazivaju ozbiljnu nestašicu goriva. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy jučer je policiji dao naredbu da deblokira skladišta goriva u zemlji.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 21.10.10. 15:09

Hrvati kopirajte najstariju zemlju revolucija za pravednost prema obespravljenima-radnicima.U svemu osim u razbijanju i uništavanju.To samo šteti pojedincima kojima je nešto uništeno,a ne donosi nikakvu ciljanu korist.Generalni štrajk je blokada države i vlast mora reagirati.Ali ne silo.Radnike svako treba.Policija ih neće dovlačiti silom na posao ali će silom spriječiti nasilje.Što je u redu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika