21.10.2010. / 08:21

Autor: Nacional.hr

Osim hladnije očekuje nas i skuplja zima: Sprema se novo poskupljenje plina

Ako je suditi po riječima ministra gospodarstva Đure Popijača, onda nas očekuje skuplja zima. Popijač je, naime, na Danima plina 15. listopada izjavio kako će se "cijena plina po kategorijama potrošača morati uskladiti s konkurentskim energentima"

Hrvatskoj prijeti novi val poskupljenja. Cijene plina će porasti, pitanje je samo kada i koliko. Naime, dvadesetak distributera je Hrvatsku regulatornu agenciju (HERA) obavijestilo kako namjeravaju "korigirati" cijenu plina, javlja RTL.

Distributeri su zatražili poskupljenje, a nakon što Hrvatska energetska regulatorna agencija donese mišljenje o stvarnoj potrebi toga, na Vladi je da odluči o novom udaru na džepove građana.

HERA bi za tjedan dana trebala donijeti mišljenje o svakom zahtjevu te ga uputiti Vladi, koja će potom i donijeti konačnu odluku.

Ali, ako je suditi po riječima ministra gospodarstva Đure Popijača, onda nas očekuje skuplja zima. Popijač je, naime, na Danima plina 15. listopada izjavio kako će se "cijena plina po kategorijama potrošača morati uskladiti s konkurentskim energentima".

Vezane vijesti

Vladi slabašna trojka

Vladi slabašna trojka

Mjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika