21.10.2010. / 08:25

Autor: Totalsport

Bruce Dickinson pilotirao avionom Liverpoola za utakmicu u Napulju

Dickinson je vrstan pilot. Dozvolu je položio još u devedesetim godinama prošlog stoljeća, te otad članove banda redovito razvozi svijetom tijekom višemjesečnih turneja. Isti je slučaj bio u Splitu kolovoza 2008. godine, kada su Maideni održali koncert na Poljudu pred 30-ak tisuća ljudi

Bruce Dickinson, pjevač i frontman kultnog heavy-metal-banda, Iron Maiden u pilotskoj kabiniBruce Dickinson, pjevač i frontman kultnog heavy-metal-banda, Iron Maiden u pilotskoj kabiniBruce Dickinson (52), pjevač i frontman kultnog heavy-metal-banda, Iron Maidena, pilotirao je avionom kojim su nogometaši Liverpoola doputovali u Napulj...

U gradu podno Vezuva igrači Roya Hodgsona u četvrtak igraju dvoboj trećeg kola Europa lige.

Iz kluba su potvrdili da je njihovim avionom upravljao jedan od najvećih rock-vokala u povijesti glazbe, koji profesionalno radi kao pilot britanske čarter-kompanije Astraeus. U istoj je odnedavno čak i marketinški direktor.

U njegove se pilotske vještine nisu, nažalost, mogle uvjeriti najveće Liverpoolove zvijezde, Fernando Torres i Steven Gerrard, koje je trener Roy Hodgson ostavio u Liverpoolu.

Dickinson je vrstan pilot. Dozvolu je položio još u devedesetim godinama prošlog stoljeća, te otad članove banda redovito razvozi svijetom tijekom višemjesečnih turneja. Isti je slučaj bio u Splitu kolovoza 2008. godine, kada su Maideni održali koncert na Poljudu pred 30-ak tisuća ljudi.

U svojoj je aviokompaniji Dickinson inače stalno zaposlen. Za turneje uzima neplaćeni godišnji odmor.

Iron Maideni pioniri su heavy-metala. Prodali su preko stotinu milijuna albuma i stvorili više od 30 hit-singlova otkad ih je, na Božić 1975. godine, basist Steve Harris, inače strastveni navijač West Hama, osnovao u Londonu.

Osim što je vrsni pilot, raznovrsno talentirani pjevač također je priznati mačevalac i spisatelj. Njegova prva knjiga, Pustolovine Lorda Iffyja Boatracea, objavljena je 1990. godine.

Vezane vijesti

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Nizozemski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Liverpoola Dirk Kuyt potpisao je trogodišnji ugovor s Fenerbahçeom, potvrdio je u nedjelju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika