21.10.2010. / 08:33

Autor: Hina

U 79. godini preminuo izdavač Penthousea Bob Guccione

Guccione je stigao na naslovnice svjetskih medija kada je 1984. godine objavio fotografije nage Vanesse Williams, Miss Amerike, što je u ono vrijeme izazvalo pravi skandal, a godinu kasnije to mu je ponovo uspjelo objavom obnaženih fotografija Madonne

Bob Guccione (foto: Reuters)Bob Guccione (foto: Reuters)Bob Guccione, čovjek koji je u časopisima za muškarce prvi prikazao potpuno golo žensko tijelo i na uspjehu svog glavnog lista Penthousea izgradio izdavačko carstvo vrijedno milijune dolara, umro je u srijedu u 79. godini.

Guccione je umro u svome domu u Teksasu nakon duge borbe s rakom, izvijestila je njegova obitelj.

Od 1965. godine, kada se pojavio prvi broj, pa kroz nekoliko sljedećih desetljeća Penthouse je bio glavni suparnik Playboya i čak se u nekoliko navrata bolje prodavao od njega.

Iako je u prikazivanju ženskog tijela bio otvoreniji od Playboya, Penthouse je nastojao očuvati i čitateljski sadržaj, istraživačko novinarstvo, tekstove o znanstvenoj fantastici, ali i kolumne o seksualnim savjetima. Uspjeh Penthousea omogućio je Guccioneu da izgradi izdavačko carstvo, u koje je bio uključen i znanstveni časopis Omni.

Guccione je stigao na naslovnice svjetskih medija kada je 1984. godine objavio fotografije nage Vanesse Williams, Miss Amerike, što je u ono vrijeme izazvalo pravi skandal, a godinu kasnije to mu je ponovo uspjelo objavom obnaženih fotografija Madonne.

Godine 2003. Guccione je dao ostavku na mjesto izdavača časopisa nakon što je on godinama bilježio pad u nakladi, ponajviše zbog nekoliko njegovih promašenih poslovnih odluka, ali i zbog širenja interneta i sve većeg besplatnog pristupa golotinji i pornografiji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika