21.10.2010. / 09:47

Autor: Totalsport

NHL liga: Kopitarov prvijenac, Selanne zabio 609. gol

Loša je vijest za Kingse, za koje su još zabili Slovak Michal Handzuš i Kanađanin Ryan Smith, ozljeda je njihova ponajboljeg obrambenog igrača Drewa Doughtyja. Morao je napustiti led zbog ozljede gornjeg dijela tijela

Anže KopitarAnže KopitarAktualni prvaci NHL lige, hokejaši Chicago Blackhawksa, pobijedili su peti put ove sezone i četvrti u nizu svladavši na svom ledu Vancouver Canuckse boljim izvođenjem penala 2-1...

Neobično su uspješni igrači obiju momčadi bili pri raspucavanju kaznenih udaraca. Domaći su pogodili sva tri u mrežu kanadskoga olimpijskog pobjednika Roberta Luonga, dok je za goste u posljednjoj seriji promašio Šveđanin Mikael Samuelsson.

Prvaci su odigrali već osam utakmica u ovoj sezoni, uvjerljivo najviše. Zbog toga su vodeća momčad Zapadne konferencije.

Za petama su im odlični Los Angeles Kingsi, mlada momčad koju predvodi slovenski centar Anže Kopitar. Zabio je Jeseničanin u srijedu prvi pogodak ove sezone u NHL ligi za 3-2 vodstvo domaćih protiv Caroline, da bi potom asistirao za gol odluke (4-3) 20-godišnjemu ruskom centru Andreju Loktionovu, koji je na ledu Staples Centera zabio svoj debitantski pogodak u NHL karijeri.

Loša je vijest za Kingse, za koje su još zabili Slovak Michal Handzuš i Kanađanin Ryan Smith, ozljeda je njihova ponajboljeg obrambenog igrača Drewa Doughtyja. Morao je napustiti led zbog ozljede gornjeg dijela tijela.

Columbus Blue Jacketsi pred svojom su publikom, koja je njihovu arenu posjetila u rekordno niskom broju, pobijedili Anaheim Duckse 3-1. Dva je gola za pobjedničku momčad zabio Rick Nash (26), već godinama najdominantniji igrač lige, dok je odlični vratar Steve Mason obranio 31 udarac. Nije uspio obraniti legendarnome 40-godišnjem Fincu Teemuu Selanneu, koji je zabio svoj 609. pogodak u dresu kalifornijske momčadi.

Utakmicu je pratilo za NHL prilike mizernih 9802 navijača. Dosadašnji je negativni rekord (10.494) Columbus, momčad koja igra svoju desetu NHL sezonu, držao od 27. listopada 2008. godine.

NHL liga, srijeda:

Chicago - Vancouver 2-1, penali

Los Angeles - Carolina 4-3

Columbus - Anaheim 3-1

Buffalo - Atlanta 4-1

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika