21.10.2010. / 11:04

Autor: Hina , Nacional.hr

Grčki arheolozi u štrajku, znamenitosti otvorene

Atenska Akropola, arheološki muzej u glavnom gradu, kao i ostale glavne znamenitosti u zemlji otvorene su za javnost

Foto: ReutersFoto: ReutersArheolozi, konzervatori i drugi zaposlenici grčkog ministarstva kulture započeli su u četvrtak 24-satni štrajk koji, međutim, ne ometa posjete većini grčkih znamenitosti, objavio je sindikat.

"Svi stalno zaposleni ili zaposleni na određeno vrijeme u ministarstvu kulture sudjeluju u tom štrajku, ali to neće omesti turističke posjete", kazao je Kostas Ikonomu, čelnik sindikata.

Tako su atenska Akropola, arheološki muzej u glavnom gradu, kao i ostale glavne znamenitosti u zemlji otvorene za javnost.

Zaposlenici ministarstva kulture "prosvjeduju protiv policijske intervencije na Akropoli prošlog tjedna" usmjerene na ugovorne djelatnike koji su obustavili rad tražeći stalna radna mjesta i više sredstava za kulturu, kazao je Grigoris Vafiadis, zamjenik predsjednika Saveza arheologa.

Osim toga, arheolozi (otprilike 900 njih) i konzervatori (500) traže da im se ne oduzima novčana naknada za arheološka istraživanja nego da ona bude integrirana u plaće, dodaje Vafiadis.

Arheolozi bi se trebali okupiti u četvrtak na središnjem prosvjedu ispred ministarstva kulture, u središtu glavnog grada.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika