21.10.2010. / 12:59

Autor: Martina Čizmić

Tele2 proslavio 5. godina u Hrvatskoj i najavio nova ulaganja

"Tijekom proteklih pet godina u Hrvatskoj smo uložili više od tri milijarde kuna kao bismo našim korisnicima osigurali najbolju mobilnu mrežu, a u planu su nam i daljnje investicije", rekao je Ogrin

Julian Ogrin i Niklas Sonkin (Foto: i. Šoban)Julian Ogrin i Niklas Sonkin (Foto: i. Šoban)Mobilni operater Tele2 Hrvatska proslavio je petu godišnjicu njihovog prisustva na tržištu mobilne telefonije. Tom prilikom rezimirali su svoje rezultate u proteklih pet godina te najavili nove ciljeve koje planiraju ostvariti u sljedećih godinu dana.

Šef Tele2 Hrvatska, Julian Ogrin istaknuo je kako je Tele2 do sad ostvario tri velika cilja. Liberalizirali su tržiše, pružili su visokokvalitetne usluge korisicima te pokazali da se i s malim brojem zaposlenih može funkcionirati na tržištu i biti konkurentan.

"Tijekom proteklih pet godina u Hrvatskoj smo uložili više od tri milijarde kuna kao bismo našim korisnicima osigurali najbolju mobilnu mrežu, a u planu su nam i daljnje investicije", rekao je Ogrin te se pohvalio sa prvim pozitivnim kvartalom od ulaska na hrvatsko tržište. Istaknuo je i kako je Tele2 jedan od najbrže rastućih telekomunikacijskih operatera.

Nikolas Sonkin, direktor regije srednja Europa i Euroazija u Tele2, najavio je da će u sljedećih godinu dana Tele2 nadograđivati svoju mrežu kako bi osigurali još brži i stabilniji prijenos podataka.

Tele2 će počevši od prosinca ove godine nadograđivati svoju podatkovnu mrežu na 21 Mbps u šest najvećih hrvatskih gradova: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli i Zadru. Cilj kompanije jest pružiti korisnicima najveće brzine surfanja sa najboljom UMTS pokrivenošću u Hrvatskoj.

Na pitanje hoće li, po uzoru na druge mobilne operatere pokrenuti jeftiniji mobilni brand, Ogrin je istaknuo kako je Tele2 sam po sebi jeftiniji od konkurencije te nije potrebno pokretati još jedan brand, već će se u nadolazećem razdoblju fokusirati na širenje ponude postojećeg.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika