21.10.2010. / 13:45

Autor: Hina

Lesarovi laburisti: 'Ustavni sud je donio političku odluku, vidi se da osluškuju HDZ'

Hrvatski laburisti smatraju da je Ustavni sud donio političku odluku o referendumu o zakonu o radu, politikantski je obrazložio te komentarima na odluku dokazao da itekako osluškuje što vlast misli, a ona pak priželjkuje da nikakvog talasanja do izbora ne smije biti.

Dragutin LesarDragutin LesarHrvatski laburisti smatraju da je Ustavni sud donio političku odluku o referendumu o zakonu o radu, politikantski je obrazložio te komentarima na odluku dokazao da itekako osluškuje što vlast misli, a ona pak priželjkuje da nikakvog talasanja do izbora ne smije biti.

Ustavni sud je, donoseći političku odluku, pogazio Ustav i svoj dignitet te izašao izvan svojih ovlasti predviđenih Ustavnim zakonom o Ustavnom sudu, ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Nacionalnog vijeća Laburista Tonči Majica.

"Ako je imenovanja sudaca ustavnog suda 'akt vladanja' odnosno politički akt, kako je to Vladimir Šeks prije godinu i pol dana rekao u slučaju imenovanja sutkinje Slavice Banić, onda tako imenovan sudac može donijeti samo političku odluku"", zaključio je Majica.

Naročito je politikantskim ocijenio istup predsjednice Ustavnog suda koja je vodstvo sindikata nazvala rušilačkim faktorom, te dodao kako je u sjeni odluke o referendumu ostala druga točka iste odluke kojom je sud, želeći ublažiti kritike, praktički suspendirao ovlasti Sabora za donošenje izmjena zakona o radu.

Dopredsjednik Hrvatskih laburista Nikola Vuljanić ističe kako Sabor još ima vremena o svemu ponovno raspraviti i donijeti drugačiju odluku, umjesto da "gura ljude na cestu" .

"Uloga Ustavnog suda je da poštuje Ustav a ne da ocjenjuju okolnosti određenog poteza i bavi se politikom", kazao je Vuljanić upitavši pritom "koja to grupa mudraca može ustanoviti da je za 750 tisuća građana koji su potpisali zahtjev za referendum bolje nešto drugo nego što su oni rekli".

Vezane vijesti

Ustavni sud ukida Karamarkovu uredbu?

Ustavni sud ukida Karamarkovu uredbu?

Uredba o uvjetima za stjecanje policijskih zvanja, koju je donijela prošla Vlada na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s bivšim… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 21.10.10. 14:35

Lesar u pravu si ali ne da nisi prepoznat u Hrvatskoj sa svojim kvalitetnim i egzaktnim stavovima nego je pitanje hrvatskih građana koji traže mrvice sa stola gospodara za sebe.To dobiju kroz razne doslovno glupe,benificije i eto ti glasačke mašine.Vlast to zna,isprobani model još funkcionira i dok kritična masa,koja bi nešto na izborima mogla promijeniti,radikalno ne pristupi i izborima i osobnoj nadgradnji nema pomoći.Ok ti djeluješ u najboljoj vjeri i to ti je dužnost kao saborskog zastupnika.No nije problem toliko u tebi i tvom poštenju,ono je zasad neupitno,nego u onima kojima se obraćaš.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika