21.10.2010. / 14:25

Autor: Hina

Predstavljen MS Office 2010 na hrvatskom jeziku

Hrvatska varijanta Office-a 10 dostupna je u tri izdanja: Office Home and Student, Office Home and Business 2010 i Office professional 2010

MS OfficeMS OfficeMicrosoft Hrvatska danas je predstavio novi sustav MS Office 2010 lokaliziran na hrvatski jezik koji donosi izbornike i korisničko sučelje u potpunosti prevedene na hrvatski jezik, uz mnoštvo novih riječi.

Korisničko sučelje obogaćeno je s gotovo 600 tisuća riječi, a sustav pomoći ažuriran je i dopunjen s više od 805 tisuća riječi.

U sustav je dodavanjem riječi za internetske sadržaje i ažuriranjem korisničkog sučelja unijeto gotovo 2,5 milijuna riječi.

Hrvatska varijanta Office-a 10 dostupna je u tri izdanja: Office Home and Student, Office Home and Business 2010 i Office professional 2010.

Tvrtkama su kroz programe količinskog licenciranja dostupna izdanja Office Standard i Office Professional Plus.

Microsoft svoje proizvode prilagođava hrvatskom jeziku od 1997. godine, a programski paket Office uz operacijski sustav Windows najčešće su korišteni Microsoftovi proizvodi u Hrvatskoj.

Uz Office 2010 na hrvatskom jeziku Microsoft Hrvatska danas je predstavio i paket Lync 2010 koji je osmišljen kao komunikacijska podrška poslovanju srednjim i velikim tvrtkama, te Office Web Apps, program pomoću kojeg se može pregledati i urediti dokumente s bilo koje lokacije korištenjem internetskog preglednika.

Iz Microsofta su također najavili skoru dostupnost sustava Office 365, najnoviju generaciju takozvanih cloud rješenja, pomoću kojih tvrtke mogu sigurno i jednostavno surađivati s partnerima unutar i izvan organizacije s bilo kojeg mjesta i korištenjem raznih uređeja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika