21.10.2010. / 14:48

Autor: Hina

Zlomrex razmatra ponudu HFP-a i traži još vremena

"Kako ova ponuda, bude li prihvaćena, ima značajne financijske i pravne implikacije za Zlomrex, potrebno nam je nekoliko dodatnih dana kako bi iznijeli naš finalni stav važan uz vašu novu ponudu", kaže se u priopćenju

Još nije poznata sudbina splitske ŽeljezareJoš nije poznata sudbina splitske ŽeljezarePoljski Zlomrex danas je priopćio kako ozbiljno razmatra ponudu Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) za razrješenje vlasničkih odnosa u Željezari Split te da mu treba još nekoliko dodatnih dana kako bi iznio konačni stav o ponudi HFP-a.

U priopćenju upućenom putem jednog zagrebačkog odvjetničkog društva, kaže se da Zlomrex ozbiljno razmatra ponudu HFP-a, koju je zaprimio 12. listopada vezanu uz preuzimanje Željezare Split, unatoč tome što ona smanjuje cijenu za dionice Željezare sa 10 milijuna eura na nulu.

"Kako ova ponuda, bude li prihvaćena, ima značajne financijske i pravne implikacije za Zlomrex, potrebno nam je nekoliko dodatnih dana kako bi iznijeli naš finalni stav važan uz vašu novu ponudu", kaže se u priopćenju te se dodaje da će Zlomrex moći svoj odgovor dostaviti tek krajem sljedećeg tjedna.

HFP je Zlomrexu iznio dva prijedloga rješenja vlasničkih odnosa.

Prvi je sporazum o mirnom raskidu ugovornog odnosa u kojemu je ponuđeno da Zlomrex svoja potraživanja prema Željezari od 82,5 milijuna kuna te sve dionice preda HFP-u za jednu kunu, a zauzvrat će Fond odustati od naplate korporativnog jamstva u iznosu od 87 milijuna kuna.

Zlomrex se o tom prijedlogu trebao izjasniti do kraja jučerašnjeg dana, a sporazum o raskidu ugovornog odnosa s HFP-om trebao je biti potpisan najkasnije u petak, 22. listopada.

U tom bi slučaju HFP postao vlasnik Željezare, te bi se mogao raspisati javni natječaj za najam pogona i pokrenuti proizvodnja u kojoj bi se, prema procjeni HFP-a, moglo zaposliti oko 250 radnika, od njih ukupno 400.

Druga opcija je naplata potraživanja korporativnih jamstava, vjerojatno sudskim putem.

Kako se Zlomrex do sinoć nije očitovao o ponudi HFP-a, predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak je po završetku sinoćnjeg otvorenog dijela sjednice Upravnog odbora HFP-a najavio da će HFP danas aktivirati naplatu korporativnih jamstava.

U kraćem razgovoru za Hinu, Duvnjak je danas rekao da je Zlomrexov odgovor tek stigao u Fond te da će biti razmotren na sastanku zakazanom za 13 sati.

Vezane vijesti

Nakon tri godine Željezara Split ponovno radi

Nakon tri godine Željezara Split ponovno radi

Adria čelik je danas pokrenula testiranje postrojenja u pogonima valjaonice bivše Željezare Split, čijih je 62 bivših radnika pripremilo pogone i… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 21.10.10. 14:53

Bando Zla,imali ste godine za razmišljanje.I ovih par dana koje tražite,idu u smjeru neke mućke.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika