21.10.2010. / 15:33

Autor: Hina

Popijač: Nastojati u što kraćem vremenu iznaći pravnu formu za Željezaru

Nastojat ćemo na svaki način u što kraćem vremenu iznaći pravnu formu kako da eventualno pokrenemo proizvodnju s potencijalno zainteresiranim partnerom, rekao je Popijač

Đuro PopijačĐuro PopijačMinistar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač izjavio je danas kako će se za Željezaru Split nastojati u što kraćem vremenu iznaći pravna forma kako bi se eventualno što prije pokrenula proizvodnja s potencijalno zainteresiranim partnerom.

"Moramo razriješiti pitanje s postojećim vlasnikom, poljskim Zlomrexom. Nastojat ćemo na svaki način u što kraćem vremenu iznaći pravnu formu kako da eventualno pokrenemo proizvodnju s potencijalno zainteresiranim partnerom i vidjeti, usuglasiti s radnicima, njihov status u svakom od mogućih scenarija i rješenja", kazao je Popijač odgovarajući na pitanja novinara nakon današnje sjednice Vlade.

Popijač je kazao da je predstavnike Željezare pozvao na razgovor te da očekuje da se ponovno nađu.

Pozvao sam njihove predstavnike, pokušavamo dogovoriti najkorektniji i najpravičniji izlaz iz svega toga, rekao je.

Radnici splitske Željezare, koji su danas prosvjeduju u Zagrebu, traže sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor na kojem će biti predstavnici mjerodavnih ministarstava i HFP-a.

Vezane vijesti

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je sasvim očekivanim nazvao smanjenje prognoze za zaduživanje Hrvatske sa… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 22.10.10. 11:46

Ministre,nakon željezare ide vam i Slobodna Dalmacija u Zagreb.Je li baš sve što ste privatizirali u Dalmaciji moralo ovako završiti?Očito,da.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika