21.10.2010. / 17:12

Autor: Hina

Čović i Dodik partneri: 'I Hrvatima teritorijalna jedinica, uz uvjet da RS ostane kakav jest'

Predsjednici HDZ Bosne i Hercegovine i Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Dragan Čović i Milorad Dodik, potvrdili su u četvrtak spremnost na postizbornu suradnju dviju stranaka kao i stajalište da novi predsjedatelj Vijeća ministara BiH bude Hrvat kojega će kandidirati HDZ BiH.

Milorad Dodik i Dragan ČovićMilorad Dodik i Dragan ČovićPredsjednici HDZ Bosne i Hercegovine i Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Dragan Čović i Milorad Dodik, potvrdili su u četvrtak spremnost na postizbornu suradnju dviju stranaka kao i stajalište da novi predsjedatelj Vijeća ministara BiH bude Hrvat kojega će kandidirati HDZ BiH.

Čović i Dodik su o suradnji dviju stranaka razgovarali u Banjoj Luci, a nakon sastanka novinarima su potvrdili i to kako obojica smatraju da Hrvati trebaju dobiti svoju teritorijalnu jedinicu unutar BiH, no uz uvjet da ona bude formirana isključivo na teritoriju Federacije BiH te da granice Republike Srpske moraju ostati kakve su i sada.

"RS u političkom i teritorijalnom smislu ne može biti dovedena u pitanje ni u jednom dijelu. Danas smo (od Čovića) dobili potvrdu da to i nije u planu HDZ-a. Dakle definitivno je jasno da bi se u okviru Federacije BiH mogle stvoriti dvije federalne jedinice", izjavio je Dodik.

Dragan Čović dodao je kako svaki narod u BiH "treba imati svoj prostor".

"Tako bi se na direktan način zaštitio od utjecaja da netko drugi bilo kakvim inženjeringom može rušiti BiH", izjavio je Čović aludirajući na ponovni izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, za što u HDZ-u BiH drže da predstavlja nametanje volje bošnjačkih birača Hrvatima.

Čović je dodao kako je zbog toga nužno promijeniti izborni zakon BiH i riješiti se situacije u kojoj "danas bošnjačkim glasovima biraju hrvatske dužnosnike a sutra na prostoru RS".

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 21.10.10. 17:19

Toliko o hercegovačkom domoljublju.


registracija
11/1/10

fluid, 21.10.10. 17:20

Guske u magli-Stjepan Radić


registracija
1/1/70

, 21.10.10. 17:34

Sta nam ovi ercegovci rade...Boze sacuvaj.S cetnikom Dodikom šuruju...i to na racun nase Posavine..Dodik & Covic nigdje ne spominju nasu Posavinu...stvarno je ovaj Covic velkii borac za nas Hrvate iz Posavine..mamu im....obojici.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 21.10.10. 17:43

Nista iznenadujuce. To je samo nastavak bratske politike koju su zapoceli Tudman i Milosevic, koja nikome nista nije dobro donijela, a Bosni pogotovo.


registracija
9/8/09

vinko12, 21.10.10. 18:38

bolje ista nego nista.Glupi bosanski Hrvati se nece nikada opamenuti, dok god netanu u bih.


registracija
5/3/10

starimudrac, 22.10.10. 08:00

ova strašila su još u 90ima, a već su im davno krepali idejni vođe !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika