22.10.2010. / 07:55

Autor: Nacional.hr

Mravak na slobodi: 'Bit će iznenađenja! Uskoro će te saznati tko je prva karika'

Podsjetimo, Mravak je s Uskokovim istražiteljima u posljednje vrijeme razgovarao desetak puta te se nagađa da je tijekom tih razgovora otkrio da je sve radio po "uputama s vrha"

Ivan Mravak izašao je iz Remetinca

Photo:
Boris Scitar/PIXSELLIvan Mravak izašao je iz Remetinca Photo: Boris Scitar/PIXSELLBivši čelnik Hrvatske elektroprivrede Ivan Mravak nakon pet mjeseci pritvora pušten je u četvrtak oko 20.30 sati na slobodu. Ispred Remetinca su ga dočekali sin Željko i odvjetnik Branko Šerić. Bivši šef HEP-a vidno mršaviji pozdravio se s novinarima, poručivši svima da je dobro, a u detalje istrage nije želio komentirati.

Mravkovo puštanje na slobodu zatražio je USKOK pa se pretpostavlja da je to nagrada za suradnju u istrazi. Odluku o puštanju na slobodu na ročištu je zagrebačkog Županijskog suda večeras donijela sutkinja Jadranka Mandušić koja je i sredinom svibnja odredila pritvor zbog straha od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenih djela.

"Sve je u redu. Za sve ostalo obratite se mom odvjetniku", kratko je nakon izlaska izjavio Mravak.

Njegov odvjetnik Branko Šerić kazao je da istrage o svim nepravilnostima koje se Mravku stavljaju na teret teku i dalje te da se u konačnici mogu očekivati i iznenađenja. Dodao je da će Mravak i dalje biti na raspolaganju USKOK-ovim istražiteljima.

Na novinarsko pitanje tko je zadnja karika u lancu u istragama o kojima je Mravak posljednjih dana govorio USKOK-ovim istražiteljima, Šerić je odgovorio protupitanjem: "Možete me pitati i tko je prva karika. To ćete uskoro saznati", kazao je odvjetnik.

Podsjetimo, Mravak je s Uskokovim istražiteljima u posljednje vrijeme razgovarao desetak puta te se nagađa da je tijekom tih razgovora otkrio da je sve radio po "uputama s vrha". Mravak je s istražiteljima razgovarao o aferama uz koje se izravno veže (prodaja struje TLM-u, davanje zajma Diokiju te zapošljavanje Rade Buljubašića), ali i o aferama za koje nije direktno vezan od kojih je najpoznatija Fimi-media.Bivši šef HEP-a izašao je na stražnja vrata Remetinca

Photo:
Boris Scitar/PIXSELLBivši šef HEP-a izašao je na stražnja vrata Remetinca Photo: Boris Scitar/PIXSELL

Navodno je što se tiče slučaja Fimi-media dobio "oprosnicu" Uskoka nakon što je posvjedočio da je novac davao izravno bivšem rizničaru HDZ-a Mladenu Barišiću. Također, za taj je slučaj navodno teretio i bivšeg premijera Ivu Sanadera, ali i neke ministre. Njegov odvjetnik opovrgnuo je informacije da je Mravak postigao nagodbu s istražiteljima, poručivši da je njegov branjenih govorio samo istinu. Zaključio je kako će javnost uskoro saznati tko je bio najslabija karika u lancu, te kako bi u daljnjoj istrazi moglo biti iznenađenja.

Vezane vijesti

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) podizanje kratkoročnog kredita od 400 milijuna kuna za pokrivanje gubitaka u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 22.10.10. 08:24

mravak, potrpaj ih SVE na robiju, ako treba ja ću ić umjesto tebe u zatvor. samo ih potrpaj !!!!!!!


registracija
30/6/10

petrus7, 22.10.10. 11:14

NIJE VALJDA DA SU IZ KRADEZEA TI KOJI ĆE BITI POKUPLJENI?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika