22.10.2010. / 08:49

Autor: Nacional.hr

Nervoza na HTV-u: Šprajc i Tomljenović se skoro potukli zbog Sanadera

"Točno je da sam prolazeći hodnikom čuo opaske dvojice eminentnih profesionalaca i znalaca lucidnog opažanja", kaže Šprajc

Burno je ovih dana na Hrvatskoj radioteleviziji. Konkurencija je sve bolja i gledanost njihovih emisija sve veća, pa stoga i ne čudi što su neki od zaposlenika kuće s Prisavlja vidno nervozni. Zbog te nervoze sve češće dolazi i do sukoba između zaposlenika kuće, koji bi uskoro mogli završiti i s fizičkim obračunima.

Posljednji primjer ovoj nervozi je slučaj između voditelja i urednika Dnevnika Zorana Šprajca i voditelja i urednika Poslovnog kluba Đure Tomljenovića.

Naime, kako piše Jutarnji list, između njih dvojice izbio je sukob i samo je brza reakcija njihovih kolega spriječila da dođe i do tučnjave. Sve je krenulo kada je Šprajc čuo razgovor između Tomljenovića i Branimira Bilića u kojem je ovaj prvi kritizirao uredništvo Dnevnika te je kazao kako Sanaderov povratak ne zaslužuje toliku minutažu u središnjoj informativnoj emisiji, uz dodatak kako urednici Dnevnika 'pojma nemaju'.

Kada je to čuo Šprajc je povišenim glasom odgovorio kolegama da bi bilo najbolje da on sam počne voditi Dnevnik, s tim da mu pomoćni urednik postane Bilić, i dodao da bi njihov zajednički Dnevnik možda u najboljim danima prelazio dva posto gledanosti.

Tomljenoviću ova kritika nije najbolje sjela pa je krenuo prema Šprajcu derući se da ne može s njim tako razgovarati jer ga je upravo on stvorio. Nakon toga skoro je došlo do fizičkog sukoba, no reagirale su kolege i razdvojile su dvojicu novinara.

"Točno je da sam prolazeći hodnikom čuo opaske dvojice eminentnih profesionalaca i znalaca lucidnog opažanja. Jedan je rekao da bismo se u Dnevniku više morali baviti općezbiljskim trenutkom erozije morala i svekolike društvene disfunkcije s obzirom na vremensku prognozu, dok je drugi predlagao da na kraju emisije prodajemo knjige. Na to sam se samo grohotom nasmijao i produžio svojim putem", rekao je Šprajc za Jutarnji list.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 22.10.10. 09:14

to, majstore !


registracija
28/4/10

Zvonko, 22.10.10. 09:25

Jedi govna ti Šprajcu i svi koji mu plješćete. Govno jedno!


registracija
9/1/10

vallone, 22.10.10. 09:25

Šprajc je već sad postao legenda, gledatelji ga vole i svaka informacija od njega ima poseban ton i zanimljivost.A zar to nije ono što se traži od dobrog novinara i urednika?!


registracija
30/6/09

jebivjetar, 22.10.10. 09:26

Šprajc - legenda ! Da nije njega i Latina nebi ni pogledao HRT ! ADZ - ovi dupelisci !


registracija
9/1/10

vallone, 22.10.10. 09:31

Zvonko, zar se kod tebe još uvijek jedu govna?Mislio sam da smo barem na toj kulturnoj ili prehrambenoj razini malo odmakli od Balkana, ali očito tapkamo


registracija
8/8/09

tovar62, 22.10.10. 11:09

Sta ga Bilicu nisi malo posprajca,onako po vlasku,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika